Lotte Kopecky bedankt "Eddy in spe" Justine Ghekiere: bergkoningin kirt van plezier bij herkansing van WK-lift

 wo 16 oktober 2024 21:50

Is er een wielrenster die meer harten veroverde afgelopen jaar? Aan werkkracht en een eeuwige glimlach geen gebrek bij Justine Ghekiere. En dat ze kan klimmen als de beste berggeiten ter wereld, dat bevestigde de West-Vlaamse in de Giro én de Tour. Lotte Kopecky heeft zelfs een woordje van bedanking over voor haar superknecht, die zich een jaar "Eddy in spe" mag noemen.

Is er een wielrenster die meer harten veroverde afgelopen jaar? Aan werkkracht en een eeuwige glimlach geen gebrek bij Justine Ghekiere.


En dat ze kan klimmen als de beste berggeiten ter wereld, dat bevestigde de West-Vlaamse in de Giro én de Tour. Zowel in Italië als in Frankrijk kroonde ze zich tot de bollentrui aan de streep. Logisch dat ze niet kan stoppen met lachen.

 

Ook wanneer ze niet in de spotlight staat, plooit Justine Ghekiere zich dubbel voor haar kopvrouw. Iets wat Lotte Kopecky kan beamen na het WK wielrennen op de weg.

Eerst en vooral wil ik je bedanken voor het berewerk dat je geleverd hebt in Zürich om me aan mijn tweede wereldtitel te helpen.

Lotte Kopecky

"Eerst en vooral wil ik je bedanken voor het berewerk dat je geleverd hebt in Zürich om me aan mijn tweede wereldtitel te helpen", opent Lotte Kopecky haar felicitaties. "Ik ben je daar enorm dankbaar voor." 


"Daarnaast wil ik je vanavond ook feliciteren voor je "Eddy in spe". Die is méér dan verdiend. Ik kan er helaas zelf niet bijzijn, maar ik heb voor gepast volk gezorgd dat je op de schouders kan dragen. Helaas is het niet Tom Boonen, maar je weet over wie ik het heb. Ik hoop vooral dat jullie vanavond recht blijven."

 

Julie De Wilde komt meevieren met haar landgenote. De intussen wereldberoemde WK-lift die mislukte, probeert ze in de Carré opnieuw. Met succes, dit keer! Ghekiere kan alvast haar slappe lach niet inhouden.

Gerelateerd: