Gaat Fem van Empel minder crossen? "Ik begin het wegseizoen toch aantrekkelijk te vinden"

 zo 13 oktober 2024 20:59
Fem van Empel
Fem van Empel eerder dit jaar voor de Ronde van Vlaanderen.

Fem van Empel heeft zaterdag meteen uitgehaald in de Belgische opener van het veldritseizoen, maar dat gaat ze niet elke wedstrijd doen. "Ik ga in periodes veldrijden", vertelt de wereldkampioene.

Met 19 zeges in 21 wedstrijden stak Fem van Empel er vorig seizoen met kop en schouders bovenuit. Daarna reed ze haar eerste wegseizoen en dat beviel de 22-jarige renster wel.

 

"Ik ga in periodes veldrijden", vertelde Van Empel zaterdag voor de cross in Beringen. "Omdat ik het wegseizoen toch aantrekkelijk begin te vinden en dat vergt een andere aanpak."

 

"Hoe graag ik ook cross, ik zal keuzes moeten maken. Maar jullie zullen me nog genoeg zien", beloofde de Nederlandse renster van Visma-Lease a Bike.

 

Haar ploegleider Jan Boven benadrukt "dat de kampioenschappen het belangrijkst zijn in het veld. En de opbouw is net hetzelfde als vorig jaar."

Fem maakt een ontdekkingsreis op de weg. In het voorjaar heeft ze enkele goeie wedstrijden gereden.

Jan Boven

Van Empel blonk nog niet uit op de weg. Een 8e plaats in de Waalse Pijl was haar beste uitslag.

 

"Misschien koesterden wij ook te hoge verwachtingen", geeft Jan Boven toe, "maar Fem is geen wegrenster. Ze is begonnen met fietsen om te crossen."

 

"Nu maakt ze een ontdekkingsreis op de weg. In het voorjaar heeft ze enkele goeie wedstrijden gereden. Misschien niet zo opvallend, maar wel goed."

 

"In de Giro viel ze en in de Tour vervulde ze met Marianne Vos en Riejanne Markus een andere rol."

Gerelateerd: