Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Rijdt Remco Evenepoel volgend jaar een extra monument? "Sanremo is mogelijk, Vlaamse klassiekers niet"

 vr 11 oktober 2024 16:06
Blinkt de gouden helm van Evenepoel volgend jaar op de Poggio?

Nadat zijn zware val in het Baskenland een streep trok door Luik-Bastenaken-Luik, wordt de Ronde van Lombardije zaterdag het enige wielermonument waar Remco Evenepoel dit jaar aan de start komt. Maar in 2025 doet de olympische kampioen misschien voor het eerst drie monumenten aan.

Voor de grootste kampioenen tellen vooral de grootste wedstrijden. En dus start Remco Evenepoel zaterdag met fonkelende ogen in de Ronde van Lombardije, het vijfde en laatste wielermonument van het jaar.

 

De Koers van de Vallende Bladeren zal evenwel het enige wielermonument zijn waar Evenepoel dit jaar aan de start verscheen.

 

"Het plan was om er twee te doen, maar iedereen weet wat er gebeurd is", doelt Evenepoel op zijn val in de Ronde van het Baskenland die een streep trok door zijn deelname aan Luik-Bastenaken-Luik.

Puzzel leggen

Ook volgend jaar staan zonder ongelukken Luik en Lombardije opnieuw op zijn programma, maar mogelijk komt daar voor het eerst een derde monument bij, vertelde Evenepoel vrijdag.


"We moeten de puzzel voor volgend jaar nog leggen. De Vlaamse klassiekers staan wellicht in de weg van mijn grote doelen", klonk het. Lees: (nog) geen Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix voor Evenepoel.

 

Zo blijft er nog één monument over. "Als er een klassieker is die ik kan toevoegen, is het misschien Milaan-Sanremo", verklapte hij. "Ik heb er wel nog niet over gesproken met het team."

Als er een klassieker is die ik kan toevoegen, is het misschien Milaan-Sanremo. Ik heb er wel nog niet over gesproken met het team.

Remco Evenepoel

"Maar de kans is groter dat ik geen voorjaarsklassiekers rij, op de Ardennenklassiekers na dan, dan dat ik er wel rij", zwakte hij zijn woorden wel weer af. Hoe dan ook mogen de adepten van La Primavera toch wat hoop koesteren.

Gerelateerd: