Eén tegen allen: leidster Zoe Backstedt moet het zonder ploegmaats zien te rooien in Ladies Tour

 vr 11 oktober 2024 08:43
Backstedt verscheen in haar uppie op het startpodium.

Een opvallend beeld vrijdagochtend in de Simac Ladies Tour. Gele trui Zoe Backstedt verscheen helemaal alleen op het startpodium van rit vier in Ede. Het Britse toptalent van Canyon-SRAM verloor de afgelopen dagen haar vier ploeggenotes en moet het zo helemaal in haar eentje zien te rooien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eén tegen allen. Met die ingesteldheid kroop Zoe Backstedt kroop vrijdag op de fiets in de Simac Ladies Tour.

 

Het Britse toptalent van 20 jaar won dinsdag de openingstijdrit en staat na drie ritten aan de leiding in de WorldTour-rittenkoers. Maar haar kansen voor het eindklassement zal ze helemaal in haar eentje moeten verdedigen.

 

Haar team Canyon-SRAM was nochtans met een vijftal gestart in de Nederlandse rittenkoers, maar door omstandigheden werd de ploeg stelselmatig gedecimeerd.

 

Kopvrouw Chloé Dygert brak haar neus door een ongelukkige botsing. Kamergenoten Soraya Paladin en Maike van der Duin werden ziek en moesten er de brui aan geven. En Alex Morrice werd donderdag gelost in een waaierslag en kneep de remmen toe.

 

En zo bleef Bäckstedt vrijdag helemaal alleen over.

 

"Weet je, ik ga gewoon mijn best doen om de trui te verdedigen", bleef Backstedt nog strijdvaardig tegenover de Nederlandse NOS. "Ik zal moeten zorgen dat ik gebruik kan maken van de sterke ploegen. Bondjes sluiten, ja. En ik heb altijd mijn zus Elynor nog."

 

Die laatste rijdt evenwel voor Lidl-Trek, een van de sterke blokken in Nederland, in dienst van kopvrouw van Elisa Longo Borghini.

Gerelateerd: