Kwam punt bij Westerlo op goed moment om vel van Kuyt te redden? "Wat bestuur denkt, heb ik niet in de hand"

 za 5 oktober 2024 08:47
" "
Na 1 op 27 pakte Beerschot-coach Dirk Kuyt nog eens een punt: het werd 2-2 bij Westerlo.

Het eerste punt sinds de eerste speeldag eind juli. Beerschot ontkwam tegen Westerlo eindelijk nog eens aan een nederlaag. Net op tijd om de wankele positie van coach Dirk Kuyt te stabiliseren? Komende week zou een interne evaluatie volgen. "Maar wat bepaalde mensen denken en vinden, raakt me eigenlijk niet veel", haalde de Nederlandse coach zijn schouders op.

"Als je me op voorhand had gevraagd of ik hier een punt wou pakken, had ik onmiddellijk getekend", was Dirk Kuyt eerlijk na de wedstrijd tegen Westerlo.

 

En toch stond de Nederlander met gemengde gevoelens voor de microfoon van DAZN. Beerschot kwam namelijk twee keer op voorsprong, maar gaf die telkens uit handen.

 

"Ik ben een mens die altijd wil winnen", wond hij er dan ook geen doekjes om. "In welke situatie dan ook. Als je twee keer op voorsprong komt, wil je die wedstrijd gewoon over de streep trekken."

 

"Maar goed, voor de wedstrijd hadden we onze situatie besproken en die is verre van rooskleurig. Je kan nu teleurgesteld zijn, maar tegelijk vind ik het heel knap van mijn jongens. Ze zijn blijven knokken."

 

"Dit is een punt waar we verder op kunnen bouwen. Het is een fundamentje om vertrouwen uit te halen, want voor resultaten heb je vertrouwen nodig. Hopelijk kunnen we daar tegen Anderlecht een vervolg aan breien."

Ik ben met mijn jongens bezig om vanuit een lastige situatie toch nog iets te maken.

Dirk Kuyt

Geen kritiek richting zijn spelers, dus. Kuyt beseft misschien wel dat dit punt op een goed moment komt, want maandag zou een interne evaluatie op de planning staan.

 

"Maar daar hou ik me niet mee bezig", klonk het over de vele verhalen die de ronde doen over zijn positie. "Ik probeer gewoon iets te bouwen binnen de groep om de broodnodige punten binnen te halen."

 

"Wat bepaalde mensen denken of vinden van mij, dat is allemaal prima. De mensen met wie ik spreek, de beleidsbepalers, die zeggen mij wat anders."

 

"Zolang daar niets aan verandert... Dat heb ik ook niet in de hand en het raakt me eigenlijk niet veel. Ik ben met mijn jongens bezig om vanuit een lastige situatie toch nog iets te maken."

 

Toch zal Kuyt wellicht stiekem hopen dat de beleidsbepalers maandag vrede nemen met het eerste puntje in meer dan 2 maanden.

Gerelateerd: