Jonge Italiaan van Soudal-Quick Step deelt emotionele post over Furrer: "Sorry, jouw dood is ook mijn fout"

 vr 4 oktober 2024 21:47
Het bericht van de jonge Italiaan op Instagram.

Exact een week geleden verloor de wielerwereld de 18-jarige renster Muriel Furrer. Terwijl de omstandigheden van haar overlijden nog niet helemaal duidelijk zijn, komt haar naam minder aan bod in de media. Een vaststelling waar jonge Italiaan Andrea Raccagni Noviero het moeilijk mee heeft. In een emotioneel bericht op Instagram excuseert hij zich bij de Zwitserse, omdat hij nooit de onveiligheden in de sport aankaartte.

"Sorry, Muriel. Dit is ook onze fout."

 

Met die eerste woorden grijpt Andrea Raccagni Noviero, een jonge renner van het Soudal-Quick Step Devo Team, de aandacht van lezers op Instagram.

 

"Ik wilde eerst een leuke post maken over mijn avonturen op het WK wielrennen. Maar dat gaf me van bij het begin een wrang gevoel. Zeker als ik zie dat niemand nog spreekt over het overlijden van Furrer."


Dus deelt de jonge Italiaan uit het ontwikkelingsteam van Patrick Lefevere de boodschap die op zijn lippen brandt.


"We zijn op een punt gekomen dat we niet eens de dingen proberen te veranderen. Iedereen weet wat er in Zürich is gebeurd. Ik kan niets zeggen over het ongeluk zelf, wel kan ik praten over mijn ervaring."


"Iedereen riskeerde zijn leven in dezelfde afdaling. Het hield helemaal geen steek om daar te zijn. Iedereen wist dat. Dat sommige renners het tegen de media zeiden, bleek niet genoeg om de boodschap over te brengen. Dit gaat om meer dan wielrennen, een sport vol risico's."

Ik wil me excuseren, Muriel. Want ook ik had de kans om mijn stem te laten horen, maar deed het niet.

Andrea Raccagni Noviero

"De mensen aan de knoppen hechten blijkbaar niet genoeg belang aan onze veiligheid", gaat de 20-jarige renner met scherpe pen voort.


"De levens van de renners doen er dan toch niet zoveel toe. Daarom deel ik mijn medeleven aan de familie van Muriel, maar moet ik me excuseren. Want ook ik had de kans om mijn stem te laten horen, maar deed het niet."


"En ook excuses aan jouw adres zijn op z'n plek, Muriel. Als 18-jarige zou je nu moeten genieten van het leven. Daarom voel ik me extra schuldig dat we als renners niet eerder gesproken hebben over gevaarlijke situaties. Ik hoop dat we zulke situaties in de toekomst kunnen vermijden."


"Mijn wens?", rondt Raccagni Noviero zijn betoog af. "Dat zo veel mogelijk renners deze boodschap delen. Zo kunnen we de sport van ons hart allemaal een beetje veiliger maken. Hoe precies moet nog bekokstoofd worden, maar het is een begin."


Een boodschap die op sociale media alvast goed ontvangen wordt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: