Stad Londen geeft groen licht voor omstreden uitbreiding van Wimbledon: 39 extra grasvelden

 za 28 september 2024 12:40
" "
Het grasgrandslamtoernooi heeft grootse plannen.

De All England Club, dat jaarlijks Wimbledon organiseert, heeft vrijdagavond van het Londense stadsbestuur een go gekregen voor zijn omstreden bouwproject waarmee het zijn tenniscomplex fors wil uitbreiden. Er komen 39 nieuwe grasvelden en een nieuw stadion met een uitschuifbaar dak voor 8.000 toeschouwers.

Een open stuk land naast de huidige Wimbledon-terreinen moet wijken voor het bouwproject, dat sinds 2021 in de pijplijn zit en fel bekritiseerd wordt door lokale betrokkenen en milieu-organisaties.

Onder meer de protestgroep Save Wimbledon Park uitte fel zijn ongenoegen tegen het bouwproject.

Door de uitbreiding zou niet enkel de toeschouwerscapaciteit fors worden opgekrikt, maar zou ook het kwalificatietoernooi op dezelfde plaats kunnen worden gespeeld als het hoofdtoernooi.

De kwalificatiewedstrijden worden momenteel afgewerkt op de banen van het nabijgelegen Roehampton.

De uitbreiding is nodig om te voorkomen dat Wimbledon achterop raakt bij de andere grandslamtoernooien.

All England Club

"We zijn hier erg blij mee. De uitbreiding is nodig om te voorkomen dat Wimbledon achterop raakt bij de andere grandslamtoernooien."

"Onze planning is dat we ergens tussen 2030 en 2033 ballen kunnen slaan op de nieuwe locatie. We kijken ernaar uit om een van de grootste sporttransformaties in Londen sinds de Olympische Spelen van 2012 te realiseren en onze plaats aan de top veilig te stellen", zei Deborah Jevans, voorzitter van de All England Club.

Naast de nieuwe grasvelden zal er ook nog een golfbaan worden aangelegd.

Gerelateerd: