Bondscoach looft "straffe" Evenepoel, die Belgische ploeg al op scherp zette voor wegrit met Whatsapp-berichtje

 zo 22 september 2024 20:14

Een zichtbaar opgeluchte bondscoach stond Maarten Vangramberen te woord voor Sportweekend. De bondscoach heeft niets dan lof voor Remco Evenepoel en de hele entourage. En ook valt er een pak druk van ieders schouders, hij weet dat het WK nog niet voorbij is. Zeker na de woorden van Remco Evenepoel in Whatsapp. 

Ook voor Sven Vanthourenhout was het vandaag een bewogen dag. “Dit WK heeft al een en ander teweeggebracht”, blikt de bondscoach terug bij onze reporter Maarten Vangramberen.

 

“De spanning werd sowieso al opgebouwd in aanloop naar deze dag. En dan zijn er die laatste 2 minuten op het startpodium met het kettingprobleem.”

 

“Dat euvel werd uiteindelijk snel opgelost, maar eens vertrokken hadden we door dat Remco zonder wattagemeter onderweg was. Zeker omdat we wisten dat je de eerste 20 km goed moest ‘pacen’.”


"We zijn beginnen benadrukken dat zijn bochtenwerk goed was en dat zijn cadans en snelheid prima waren. Er was rust, maar spanning."

"Nooit getwijfeld aan zijn capaciteiten, maar..."

Ook al was het vertrouwen in Remco heel groot, toch hield de bondscoach rekening met het scenario dat het niet zou lukken. 

 

“Ik heb nooit getwijfeld aan zijn capaciteiten, maar het was al een indrukwekkend seizoen. We beginnen op den duur alles vanzelfsprekend te vinden. Dat hij dit dan opnieuw klaarspeelt en de manier waarop, dat vind ik heel straf."

 

Toch weet ook de bondscoach dat het nog niet afgelopen is. Om af te sluiten deelt hij nog iets uit de interne keuken. 

 

"Er is intussen al een Whatsapp-groepje voor volgende zondag. Daar heeft Remco daarnet de communicatie nog beëindigd met de woorden “Houd jullie maar klaar!""

 

Dat belooft. 

Gerelateerd: