Mooi afscheidscadeau voor Björn Borg: Carlos Alcaraz trekt Team Europa over de streep in spannende Laver Cup

 zo 22 september 2024 22:12
Carlos Alcaraz en zijn teamgenoten zijn razend enthousiast, Bjorn Börg kijkt trots toe.

Voor het eerst sinds 2021 heeft Team Europa de Laver Cup gewonnen. In de driedaagse competitie versloeg het gezelschap met Europese tennissterren Team World met 13-11. In Berlijn won Carlos Alcaraz (ATP-3) de beslissende wedstrijd tegen Taylor Fritz (ATP-7). Het was de laatste keer dat kapiteins Bjorn Börg en John McEnroe tegenover elkaar stonden. 

Geen Rafael Nadal in de Laver Cup, wel veel andere tennissterren. Europa kon rekenen op onder meer Alexander Zverev (ATP-2), Carlos Alcaraz (ATP-3) en Daniil Medvedev (ATP-5). 

 

Toch had Team Europa het niet onder de markt tegen Team World. Na twee dagen stond het 8-4 in het voordeel van het team van coach John McEnroe. 

 

Met nog 4 matchen op de planning (en 3 punten op het spel per wedstrijd) was wel nog veel mogelijk.

Na een zege in het dubbelspel verloor Europa dan weer een enkelspel. Ben Shelton (ATP-17) versloeg Medvedev. 

 

Zverev en Alcaraz moesten zo hun wedstrijden winnen, en dat deden ze ook. De Duitser rekende af met Frances Tiafoe (ATP-16), de Spanjaard met Taylor Fritz

 

Zo zwaait coach en tennislegende Bjorn Börg af met een zege voor Team Europa, de 5e overwinning in 7 edities. Vanaf volgend jaar leiden twee nieuwe kapiteins de teams in de Laver Cup.  

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: