VIDEO - Luca Brecel knokt zich eindelijk naar eerste zege van seizoen op English Open snooker

 wo 18 september 2024 09:19
Brecel (WS-7) klopte de Engelsman Anthony Hamilton (WS-58).
Luca Brecel beleeft voorlopig een dramatisch seizoen.

Vijfde keer, goeie keer voor Luca Brecel in het nieuwe snookerseizoen. Onze 29-jarige landgenoot kon voor het eerst winnen: na een thriller tegen de ervaren Engelsman Anthony Hamilton haalde hij met 4-3 de 1/16e finales van de English Open in Brentwood.

Voormalig wereldkampioen Luca Brecel is de nummer 7 van de wereld, Hamilton staat 58e. Maar Brecel beleeft een teleurstellend seizoen.

Hij kon tot gisteren nog niet winnen en stond op de eenjarige ranglijst op de 126e en laatste plaats na verlies in juli in de Shanghai Masters, de Grand Prix China en de Wuhan Open en begin september in de Saudi Arabia Masters.

Zijn zege tegen Hamilton brengt hem naar plek 110. Brecel moest ervoor knokken. Hij kwam 0-2 achter, maar ging er met breaks van 60, 64 en 65 op en over. Hamilton dwong een beslissend frame af, waarin de Belgian Bullet de kleuren wegspeelde.

Voor een plaats in de 1/8e finales neemt Brecel het vandaag op tegen de Chinees Pang Junxu (WS-28), tegen wie hij in Saudi Arabia Masters met 5-2 verloor.

Ronnie O'Sullivan (WS-4), de zevenvoudige wereldkampioen die net als Brecel rechtstreeks geplaatst was voor de hoofdtabel (derde ronde), kon meteen de koffers pakken. "The Rocket" leed een 4-2-nederlaag tegen de Chinees He Guoqiang (WS-65).

Bekijk de spannende ontknoping:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.