Tweedeklasser Deinze trekt aan de alarmbel: achterstallige betalingen van investeerder "bemoeilijken dagelijkse werking"

 za 14 september 2024 15:26

Een donderwolk boven de Dakota Arena. In een statement laat tweedeklasser KMSK Deinze weten dat het momenteel met financiële problemen kampt. Een benarde situatie die er kwam door het uitblijven van betalingen van zijn Singaporese hoofdinvesteerder. "Deze onverwachte vertraging heeft de dagelijkse werking van de club bemoeilijkt", klinkt het.

Tweedeklasser Deinze stak zijn ambitie dit seizoen niet onder stoelen of banken. Dit jaar zou het jaar van de promotie naar eerste klasse worden.

Een doelstelling waar de club sinds de komst van zijn nieuwe Singaporese investeerders, de ACA Football Partners, in 2022 naartoe aan het werken is.

 

Maar die droom kreeg vandaag toch een ferm deukje.

 

"KMSK Deinze wil graag transparant communiceren over de huidige financiële situatie, de samenwerking met hoofdinvesteerder ACA Football Partners (ACAFP), en ingaan op recente externe verstoringen", openen ze een opmerkelijk statement.

 

"Hoewel ACAFP sinds het begin van de overname telkens aan zijn financiële verplichtingen heeft voldaan, hebben ze recent te maken gehad met aanzienlijke financiële uitdagingen, waardoor de geplande betalingen niet op tijd zijn doorgekomen. Deze onverwachte vertraging heeft de dagelijkse werking van de club bemoeilijkt."

Er werden geruchten verspreid die bedoeld zijn om meer instabiliteit binnen de club te creëren.

KMSK Deinze

Toch betekent dit vooralsnog niet het einde tussen de club en zijn hoofdinvesteerder.

"Ondanks deze financiële druk blijft KMSK Deinze nauw samenwerken met ACAFP om ervoor te zorgen dat de club blijft functioneren. Tegelijkertijd verkennen we actief nieuwe investeringsmogelijkheden om deze uitdagingen aan te pakken en de langetermijnstabiliteit van de club veilig te stellen."

 

"Ons oorspronkelijke doel was om deze kwestie intern op te lossen, aangezien veel clubs momenteel soortgelijke operationele uitdagingen ervaren. Gedurende dit proces hebben we vooral onze prioriteit gelegd bij het beschermen van het team en het bevorderen van de blijvende groei en het succes van de club."

Juridische stappen

Daarnaast kaart de club ook acties aan van "enkele externe partijen" die negatieve geruchten zouden hebben verspreid. "Geruchten bedoeld om meer instabiliteit binnen de club te creëren", klinkt het.

 

"Hoewel sommige geruchten mogelijk verband houden met onze huidige financiële situatie en gelekte vertrouwelijke informatie, hebben ze alleen maar onnodige complicaties toegevoegd aan een al moeilijke interne situatie."

 

"We zien ons dus genoodzaakt juridische stappen te ondernemen om dit probleem op te lossen."