Julie Vanloo en Washington Mystics boeken nipte, maar belangrijke zege in strijd om play-offs

 za 14 september 2024 09:59
Julie Vanloo (archieffoto).

Julie Vanloo en haar Washington Mystics staan weer een stapje dichter bij de play-offs in de WNBA. De Mystics wonnen vannacht met 69-72 in Atlanta. Daardoor springen Vanloo en co. weer naar een gedeelde achtste plaats. De top acht krijgt een ticketje voor de eindronde.

Missie volbracht. In een spannende strijd om de top 8 hebben de Washington Mystics afgelopen nacht gedaan wat ze moesten doen.

 

Op bezoek bij Atlanta Dream begon het team van Belgian Cat Julie Vanloo nog aarzelend, maar in het tweede kwart konden de Mystics wel een klein kloofje slaan. Het stond 30-34 bij de rust.

 

Na de pauze losten beide teams elkaar voor geen meter. De thuisploeg naderde nog tot op 3 punten, maar verder kwamen de vrouwen van Atlanta niet meer: 69-72.

 

Vanloo stond net geen 21 minuten op het parket en tekende daarin voor 3 punten en 2 assists. Het was vooral haar ploegmakker Brittney Sykes die met 20 punten de lakens uitdeelde.

 

Dankzij de zege staan de Mystics nu weer op een gedeelde 8e plek, samen met Chicago Sky. De top 8 mag naar de play-offs. Er staan nog 3 wedstrijden op het programma, te beginnen met een nieuw duel tegen Atlanta Dream morgenavond.

Gerelateerd: