Aanvoerder Felix Denayer zwaait af: "Maar ik blijf een Red Lion voor het leven"

 do 12 september 2024 17:36
Felix Denayer.

Felix Denayer (34) stopt bij de Red Lions. De aanvoerder van de Belgische hockeymannen werd gisteren uit de selectie van de Lions gelaten bij de aanstelling van bondscoach Shane McLeod, vandaag laat hij weten dat zijn loopbaan bij de nationale ploeg eindigt. "Ik voel dat het tijd is om de pagina om te draaien."

In de marge van de rentree van Shane McLeod, die gisteren werd voorgesteld als "nieuwe" bondscoach van de Red Lions, raakte bekend dat Felix Denayer en John-John Dohmen niet op de lijst van de 34 spelers staan op wie wordt gerekend richting LA 2028.

 

Voor recordinternational Dohmen en kapitein Denayer was de deur naar verluidt nog niet helemaal gesloten, maar Denayer heeft zelf de knoop doorgehakt.

 

"Sinds de Spelen heb ik nagedacht over een nieuwe uitdaging met de nationale ploeg. Ik voel dat het tijd is om de pagina om te draaien. Ik heb alles gegeven", schrijft hij.

 

Denayer is "dankbaar na een geweldige periode". "Het waren alle momenten tussendoor die deze periode zo speciaal hebben gemaakt. Ik wil iedereen voor alles bedanken. Het is een privilege geweest om dit shirt te dragen."

 

"Parijs was dan misschien mijn laatste afspraak, maar ik blijf een Red Lion voor het leven", aldus Denayer, die in de competitie nog blijft spelen voor Dragons en "uitkijkt naar nieuwe uitdagingen".