Na wereldrecord en wittebroodsweken: Sydney McLaughlin-Levrone wil recordjacht op Memorial voortzetten

 wo 11 september 2024 11:37

In Parijs verblufte ze alles en iedereen, in Brussel wil ze nóg beter doen. Leading Lady Sydney McLaughlin-Levrone zakt komend weekend voor de allereerste keer af naar de Memorial Van Damme. In het Koning Boudewijnstadion komt ze in actie op de 200 en de 400 meter. "Hopelijk kan ik eindigen met een record", klonk het ambitieus bij de Amerikaanse atletiekvedette.

"De beste prestatie ooit van een atlete."

 

Sydney McLaughlin-Levrone deed op de Olympische Spelen in Parijs de monden openvallen tijdens haar dominante overwinning op de 400 meter horden. Niemand stond op de foto, zelfs fenomeen Femke Bol niet.

Het logische, maar fenomenale gevolg: een wereldrecord van 50"37 - bijna drie tienden onder haar vorige toptijd.

Ik had op voorhand al veel goede dingen gehoord over de Memorial en het klopt allemaal.

Sydney McLaughlin-Levrone

Dat de Amerikaanse vedette dit weekend (voor de eerste keer) deel zal nemen aan de Memorial Van Damme was dan ook groot nieuws in de atletiekwereld.


"Ik had op voorhand al veel goede dingen gehoord over de Memorial en over Brussel en het klopt allemaal", glunderde de Amerikaanse op het persmoment in Brussel, waar ze ook nog even terugblikte op de Spelen.

"Parijs was echt ongelooflijk", klonk het. "Het voelde alsof de cirkel rond was, zeker omdat ik alles met mijn familie kon delen. Ik was eigenlijk ook niet verrast door mijn prestatie, maar eerder dankbaar tegenover mijn team."

 

Op de Spelen rekende de Amerikaanse in de finale van de 400 meter horden af met Femke Bol, maar een nieuw duel komt er in Brussel niet.

 

McLaughlin neemt niet deel in het Diamond League-circuit, dat in Brussel zijn finaleclimax kent. Waarom? Simpel: de Amerikaanse nam namelijk aan geen enkele andere Diamond League-meeting deel dit seizoen.

Maar de organisatoren nodigden haar slim uit voor de befaamde invitational wedstrijden, los van de Diamond League. Zo zal ze niet één, maar twee keer in actie komen in Brussel: op de 400 meter op vrijdag en de 200 meter op zaterdag.

Kim Gevaert met McLaughlin op het persmoment.

Wittebroodsweken

Dat het wittebroodsweken zijn voor de Amerikaanse mag je zeer letterlijk nemen, trouwens. Na de Spelen en haar wereldrecord nam Levrone even rust en ging ze op huwelijksreis.

 

"Ik ben samen met mijn man een week op vakantie geweest naar Griekenland", vertelde ze. "Even niet trainen, relaxen en niet opgebeld worden door Bobbie (haar trainer Bob Kersee, red.) was heel leuk (lacht)."

Maar na een romantisch intermezzo keerde de focus al snel terug bij de immer ambitieuze atlete.

 

"Na een week heb ik alles nog eens overschouwd en nagedacht of er nog iets in de tank zat voor het seizoenseinde. Ik wilde ook zien hoe ik verbeterd ben ten opzichte van het begin van het jaar. En misschien kan ik wel eindigen met een nieuw persoonlijk record."

 

Dat belooft!

Gerelateerd: