Europees kampioen Affini laat Campenaerts sprakeloos achter met subtiel prikje: "Was een lekker biertje, hé"

 wo 11 september 2024 21:49
De Italianen lachten het laatst.

Zelden zagen we Victor Campenaerts zo sprakeloos. Onze landgenoot had in aanloop naar het EK tijdrijden van vandaag bij ons aangekondigd dat "één van zijn Italiaanse concurrenten na de Vuelta in de pinten was gevlogen". Italiaan Edoardo Affini greep vandaag de macht en ging verhaal halen. "Ik heb je interview op Sporza gelezen", grapte hij richting Campenaerts.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Was een uitspraak van Victor Campenaerts vandaag de ultieme motivatie voor kersvers Europees kampioen tijdrijden Edoardo Affini?

 

Onze landgenoot wreef zich afgelopen week al in de handen. "Stefan Küng, Edoardo Affini en Mattia Cattaneo zijn mijn voornaamste concurrenten", vertelde hij in een interview bij ons.

 

"En ik heb gehoord dat een van de drie in de pinten is gevlogen na de Vuelta. Er koerst er dus eentje met een kras op de carrosserie", lachte hij. "Wie? Dat zeg ik niet, maar jammer genoeg is het geen Zwitser."

 

Bleven dus nog over: de twee Italianen Affini en Cattaneo.

 

De enige tegenslag voor Campenaerts? Affini woont al jaren in Nederland, heeft de taal intussen onder de knie én durft al eens een kijkje te nemen op onze website.

Het ging over een andere Italiaan. Ik dacht niet dat jij een biertje zou drinken.

Victor Campenaerts

Vandaag bleek Edoardo Affini allerminst met een krasje op zijn carrosserie rond te rijden. De Italiaan zette het EK naar zijn hand en neemt de titel mee naar huis. Die andere Italiaan, Cattaneo, maakte als 3e het podium vol.

 

In de perszone na de wedstrijd duurde het dan ook niet lang voor Affini een prikje uitdeelde richting Campenaerts. Die laatste was een interview bij Wielerflits aan het geven toen Affini passeerde.

 

"Het was een lekker biertje, hé", grapte de Italiaan. Maar onze landgenoot leek uit de lucht te vallen. "Ik heb je interview gelezen op Sporza", ging Affini verder.

 

Campenaerts verdedigde zich, al leek hij toch vooral met zijn mond vol tanden te staan. "Dat ging niet over jou", klonk het. "Echt? Ik dacht van wel", lachte de winnaar.

 

"Het ging over een andere Italiaan. Ik dacht niet dat jij een biertje zou drinken", was de respons van Vocsnor.

 

"Natuurlijk wel!", gniffelde Affini, voor hij zijn titel ging vieren. Zou hij dat opnieuw met een "lekker biertje" doen?

Gerelateerd: