Ben Wiggins komt met positief nieuws over zijn vader: "Ik ben trots op hem"

 vr 6 september 2024 12:37
Ben Wiggins.

Voor de start van de 4e rit in de Tour of Britain kon onze reporter ter plaatse even spreken met Ben Wiggins (19). De jonge Brit is de zoon van ex-Tourwinnaar Bradley Wiggins, maar Wiggins junior probeert zelf zijn weg te zoeken in het peloton. Hij kwam ook met geruststellend nieuws over zijn vader. "Het gaat veel beter dan de voorbije jaren."

Ben Wiggins staat te boek als een groot tijdrittalent. Vorig jaar werd hij bij de junioren 2e op het WK tijdrijden in Glasgow. De jonge Brit heeft dan ook goede genen. Zijn vader is niemand minder dan Bradley Wiggins.

Voor de start van de vierde rit in de Tour of Britain kwam Wiggins junior met positief nieuws over zijn vader. De ex-renner werd onlangs failliet verklaard en kampte met mentale problemen.

"Het gaat goed met hem. Zeker al veel beter dan de voorbije jaren. Ik ben heel trots op hem", vertelde Wiggins, die dagelijks contact heeft met zijn vader.

"Ik spreek elke dag met hem. We zijn net als beste vrienden. We zouden elkaar wel wat meer willen zien, want dat lukt niet altijd omdat we het allebei druk hebben. Maar dat hoort bij het opgroeien."

Ik probeer mijn eigen verhaal te schrijven.

Ben Wiggins

Op het palmares van Bradley Wiggins prijkt een Tourzege, een wereldtitel tegen de klok en nog wat andere rittenkoersen. Lijkt Ben een beetje op zijn vader als renner?

"Mijn specialiteit is het tijdrijden en vanuit de vroege vlucht voor ritzeges gaan. Ik kijk er naar uit om te zien wat voor renner ik zal worden, want dat weet ik op dit moment nog niet. Zo kan in de toekomst blijken dat ik toch ongeveer dezelfde renner ben als mijn vader."

Wiggins junior wil nu vooral zelf de koerswereld ontdekken. 

"Ik probeer mijn eigen verhaal te schrijven en ervaringen op te doen. Dat is het belangrijkste voor mij. Ik wil me gewoon focussen op mijn eigen avontuur."

Dat avontuur kan de komende dagen een nieuw hoofdstuk krijgen. Wiggins heeft namelijk nog ambitie in deze Tour of Britain.

"De komende 3 ritten moeten me wel liggen. Ik geniet er volop van hier. Dit is waarschijnlijk mijn favoriete koers die ik tot nu gereden heb."

Gerelateerd: