Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Uitvallen van Wout van Aert zindert na in Vuelta-peloton: "Iedereen schrok toen we hem zagen"

 wo 4 september 2024 15:12
Een geslagen Wout van Aert zag andere renners passeren.

De Ronde van Spanje moet verder zonder Wout van Aert. Dat is een klap, ook voor de koers. Zijn collega's uit het peloton zijn geschrokken, maar haalden opgelucht adem bij het horen van de schade. "Hij heeft niet zijn gelukkigste seizoen", stelt Victor Campenaerts vast. 

Het was geen prettig zicht gisteren. Een bleke Wout van Aert kon niet meer trappen en moest opgeven. 

 

De renners maakten het vanop de eerste rij mee. "Ik zag hem liggen op de grond", herinnert Arne Marit zich. "Het was geen leuk beeld om te zien."

 

"We waren een beetje verder achterop. Op dat moment was hij al in elkaar gezakt."

 

Victor Campenaerts beleefde het vanuit de grupetto. "We waren allemaal geschokt toen we hem passeerden. Toen reden we meer dan 10 minuten achter het peloton en hij lag nog op de grond."

 

De opluchting was deze ochtend groot bij Campenaerts. "Ik was gelukkig toen ik hoorde dat hij geen ernstige blessures heeft. Hij beleeft niet zijn fijnste seizoen."

Voor de sprint is het niet voordelig dat Wout weg is. 

Arne Marit

"De weg was eerder in de afdaling glibberig", vertelt Felix Engelhardt, die vlak voor Van Aert viel. "Ik kwam er redelijk goed mee weg. Het is echt erg voor Wout."

 

Ook sportief heeft de opgave van Van Aert gevolgen. Zo is Kaden Groves nu in polepositie om het puntenklassement te winnen. "Het is natuurlijk een raar gevoel. Hij had duidelijk de leiding, het is echt jammer."

 

"Het is niet voordelig dat Wout weg is", beseft Arne Marit. "Dan was er een ander team geweest om te controleren."

 

En bij Visma-Lease a Bike moeten ze herbronnen. "Het plan was om te controleren voor hem. Die ambitie is nu natuurlijk weg. Sepp (Kuss) is hier nog. We zullen de komende dagen ons best doen voor hem", aldus wegkapitein Robert Gesink

Gerelateerd: