Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Sobere Groves neemt groen Van Aert over, bergtrui Vine: "Zag het niet meer zitten om tegen Wout te sprinten"

 di 3 september 2024 20:08
Kaden Groves ging sober zijn geërfde puntentrui ophalen.
Kaden Groves ging sober zijn geërfde puntentrui ophalen.

Niet de manier waarop ze het gewild hadden. Kaden Groves (groen) en Jay Vine (bolletjes) namen de puntentrui en de bergtrui over van de onfortuinlijke Wout van Aert na diens harde smak en opgave. Beiden baalden over de manier waarop. "Ik zag het niet meer zitten om tegen Wout te sprinten voor de bergpunten", klonk het eerlijk bij Vine.

Op de rode trui van Ben O'Connor na kregen alle klassementen een nieuwe leider na rit 16, vooral door het uitvallen van Wout van Aert.

 

Zijn groene puntentrui was praktisch al binnen, hij moest enkel Madrid nog halen. Voor Kaden Groves was het dan ook een grote verrassing dat hij op het podium verwacht werd. 

 

"Wout had een overtuigende voorsprong en voor de start van de Vuelta wist ik al dat hij meer dan waarschijnlijk groen zou winnen", was de Australiër eerlijk.

 

"Ik weet niet wat er precies gebeurd is, enkel dat hij opgegeven heeft. Dit is een vrij dramatische manier om de groene trui over te nemen."

 

Eenzelfde geluid bij zijn team Alpecin-Deceuninck op X. "Dit is niet de manier waarop we het gewild hadden. Bovenal wensen we Wout een spoedig herstel", klonk het.

Vine leek de strijdbijl begraven te hebben

De bolletjestrui, waarvoor Van Aert weer een maximale buit van 20 op 20 had gescoord, ging nu ook echt naar gelegenheidsdrager Jay Vine

 

"Na de eerste bergtop liet ik al weten aan mijn ploegmaats dat ik het niet zag zitten om tegen Wout te sprinten. Ik koos ervoor om voor de andere twee (Soler en Del Toro, red.) te werken", vertelde hij.

 

In de tweede bergsprint mengde Vine zich zelfs niet meer voor de goedkope tweede plaats. Zijn strijdbijl voor de bolletjes leek dus begraven. "Dit is niet de manier waarop ik de trui wilde pakken."

 

"Ik moet eerlijk zijn: hij versloeg me in de sprintjes om de bergtrui", besloot Vine. Maar toch besliste het noodlot dat Wout van Aert de bolletjestrui én de groene trui niet mee naar huis mocht nemen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: