Mathieu van der Poel start niet in laatste rit Renewi Tour: "Kan geen risico's nemen met knie"

 zo 1 september 2024 08:59

Zoek niet naar Mathieu van der Poel in de slotetappe van de Renewi Tour. De wereldkampioen was gisteren nog goed voor de lead-out van Jasper Philipsen, vandaag start hij niet meer door een lichte knieblessure. "Donderdag stootte hij zijn rechterknie tegen zijn stuur, de pijn werd sindsdien niet beter", klinkt het bij zijn ploeg.

Na de geweldige redding op zijn slipper, enkele dagen later toch de opgave.

 

Mathieu van der Poel heeft donderdag tijdens de tijdrit zijn knie gestoten tegen zijn stuur. Licht ongemak tot gevolg, maar toch blijkt de wereldkampioen genoeg last te ondervinden om uit de Renewi Tour te stappen.

 

"Vrijdag en gisteren kon Mathieu de race wel voortzetten, maar de pijn werd niet beter. In overleg met de medische staf van het team werd besloten om geen enkel risico te nemen met het oog op de rest van zijn programma", klinkt het bij de ploeg.

 

“De laatste etappe was extra belastend geweest voor de knie”, deelt Mathieu van der Poel zelf. “Ik kan en wil dus geen enkel risico lopen dat de blessure erger wordt. Erg jammer, want ik keek echt uit naar de laatste etappe op de Muur van Geraardsbergen.”

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: