Argentijn Larocca swingt in de Grand Prix van Brussel, Belgen spelen niet mee voor de vetpotten

 zo 1 september 2024 16:55
Een Argentijnse zege in Brussel.

De prestigieuze Rolex Grand Prix van Brussel is ietwat verrassend gewonnen door José Maria Larocca. De Argentijn bleef onder de stralende zon foutloos in de barrages en was een zuchtje sneller dan de Zwitserse Europese kampioen Steve Guerdat en de Zweed Peder Fredricson. Koen Vereecke was 5e en beste Belg. 

Olympiërs zoals Jérôme Guéry (29e), Gilles Thomas (28e) en Wilm Vermeir (24e) bleven niet foutloos en moesten de barrages laten schieten.

 

Niels Bruynseels (18e) maakte ook geen aanspraak op een vierde zege en viel net als Gregory Wathelet (14e) en Olivier Philippaerts (13e) uit de boot.

 

3 Belgen schopten het wel tot in de eindfase met z’n twaalven: Pieter Devos (11e) kon zijn ontgoocheling niet verbergen bij 4 strafpunten, revelatie Emilie Conter (10e) speelde ook niet mee voor de zege na een gemiste start.

 

De Belgische hoop lag op de schouders van Koen Vereecke, maar de zege was net iets te hoog gegrepen. Zijn 5e plaats was toch een fraai resultaat.

 

De zege in de 5 sterren-GP was voor de Argentijn José Maria Larocca, die de flinke geldprijs meegraaide voor de neus van Steve Guerdat.