Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

"Ik heb geen idee wat er mis is": radeloze Lennert Van Eetvelt maakt een kruis over zijn klassementsambities

 wo 28 augustus 2024 14:59
Lennert Van Eetvelt in de problemen.
Lennert Van Eetvelt in de problemen.

Het gaat niet goed met Lennert Van Eetvelt (Lotto-Dstny) in de Ronde van Spanje. Op dag 4 greep hij nog net naast de ritzege in een sprintje met Primoz Roglic, de voorbije ritten zag hij serieus af op de fiets. "Mijn benen voelen fris aan en ik voel me ook goed gerecupereerd, maar ik kan gewoon niet ademhalen."

Na een sterke eerste week kreeg Lennert Van Eetvelt daags voor de rustdag al een tik van meer dan 7 minuten op ritwinnaar Yates. Ook dinsdag zag hij af in rit 10, maar  kwam hij wel binnen in de favorietengroep. 

 

"Ik voel me niet zo goed als ik me zou willen voelen", biechtte Van Eetvelt op voor de start van de elfde etappe, halfweg de Vuelta. "Gisteren was misschien wel een van mijn slechtste dagen op de fiets."

Binnen een paar dagen zal mijn klassement waarschijnlijk wel voorbij zijn.

Lennert Van Eetvelt (Lotto-Dstny)

"Al van op de eerste klim kreeg ik het moeilijk. Het was alsof ik niet kon ademen. Ik zei tegen de jongens om me op te geven en dat ik wel op het gemakje zou binnenkomen."


Dat deed hij niet. "Zij bleven voor mij vechten en ik voor hen. Maar het was geen leuke dag. Ik heb geen idee wat er mis is."


"Mijn benen voelen fris aan en ik voel me ook goed gerecupereerd. Ik kan gewoon niet ademhalen."


"We zullen zien of ik nog kan verbeteren de komende tien ritten. Binnen een paar dagen zal mijn klassement waarschijnlijk wel voorbij zijn", klinkt het realistisch bij Van Eetvelt.

Victor Campenaerts probeert zijn ploegmaat te helpen met een bijzonder middeltje:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: