Jelle Geens spoelt teleurstellende Spelen door met brons op EK halve Ironman

 zo 25 augustus 2024 14:47

De bittere smaak van Parijs helemaal kwijtgespeeld. Jelle Geens heeft bij zijn eerste wedstrijd na de Olympische Spelen meteen brons gepakt op het EK halve Ironman. Tijdens het lopen lag de podiumrijpe Belg nog onder vuur, maar hij hield knap stand. De Griek Panagiotis Bitados ging verrassend met de Europese titel lopen.

1.900 meter zwemmen, 90 kilometer fietsen en een halve marathon lopen. Dat kregen de deelnemers van het EK halve marathon in Tallinn, Estland.

 

Onze landgenoot Pieter Heemeryck was uittredend kampioen op de halve afstand, maar het was die andere Belg, Jelle Geens, die zich vooraan in de debatten mengde.

 

Geens kwam als 6e uit het water en vond steun van zijn landgenoot in een klein groepje tijdens het fietsen. Hun achterstand op de leiders in de wedstrijd liep wel op tot 4 minuten. 

 

Een gat dat Jelle Geens vakkundig dichtliep tijdens zijn favoriete onderdeel. Hij kwam zelfs tot op een minuut van een Griek en Duitser vooraan. Maar dan kreeg de Belgische triatleet het lastig en moest hij vooral Stepniak nog achter zich houden.

 

Heemeryck was toen al uit de wedstrijd verdwenen. De Griek Panagiotis Bitados liep halfweg de halve marathon weg van Leonard Arnold en pakte verrassend de Europese titel. Jelle Geens blinkt met brons op ruim 3 minuten van de winnaar.

 

Een zoete slok na de bittere passage op de Spelen in Parijs. Geens heeft de smaak zeker te pakken en komt volgende week opnieuw in actie op de halve Ironman van Zell am See, Oostenrijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: