Uitgekiende Nys: "Wachten, wachten, wachten en het geweer laden voor het eindschot"

 wo 14 augustus 2024 17:35
Thibau Nys.

3e rit in de Ronde van Polen, 3e ritzege voor een Belg. Met een straf eindschot boekte Thibau Nys (Lidl-Trek) zijn tweede overwinning in drie dagen in Polen. "Ik wist dat de finale me zou liggen."

Waarom had Thibau Nys zich vooraf zorgen gemaakt over de 3e etappe? In oplopende finale bleef hij ijzig koel en sloeg hij in de slotmeters zijn slag.

 

"Ik was vooral bezorgd om de finale te halen, eerder dan over de finale zelf", verklaarde Nys na zijn 2e ritzege. "Ik wist dat de finale me zou liggen, het was vooral zaak om er te raken."

 

"Ik wist dat als ze voluit zouden gaan op de langere beklimmingen, dat het dan moeilijk zou worden voor mij. Dan zijn de inspanningen iets te lang."

 

"Maar de snelheid was goed om in het wiel te zitten. Ik moet het team dan ook bedanken om in me te geloven en me in de beste positie te brengen. Deze overwinning is voor hen."

Hoe langer de inspanning duurt, hoe minder kans ik heb.

Thibau Nys

Ondanks een uitval van Diego Ulissi wachtte Nys geduldig zijn moment af. "Het was mijn tactiek om zo lang mogelijk te wachten."

 

"Ik moet het - in tegenstelling tot anderen - echt hebben van mijn explosieve kick. Hoe langer de inspanning duurt, hoe minder kans ik heb."

 

"Ik was aan het wachten, wachten, wachten ... en mijn geweer aan het laden voor het eindschot in de laatste meters."

 

En wat voor een eindschot. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: