Frans kampioen Paul Lapeira mag zegevieren in de Polynormande

 zo 11 augustus 2024 17:43
Lapeira haalde het in een sprintje.

Paul Lapeira (Decathlon-AG2R) heeft zijn eerste zege in de Franse driekleur beet. De nationale kampioen haalde het in de Franse eendagskoers met een sprintje van medevluchters Pascal Eenkhoorn en Brieuc Rolland.

Met een parcours van 170 kilometer dat constant op en neer ging, was er maar weinig tijd om uit te blazen tijdens deze Polynormande.

 

Lotto - Dstny nam het heft al snel in handen. Vertegenwoordigd door Pascal Eenkhoorn en onze landgenoot Liam Slock trokken zij de vlucht van de dag in. Zij kregen acht Fransen met zich mee, onder wie Lapeira en de jonge Rolland van FDJ.

 

De tien werkten prima samen, en door goed afstoppingswerk van Brent Van Moer en co in het peloton, maakte ook niemand meer de oversteek naar voren.

 

Lapeira, Eenkhoorn en Rolland bleken uiteindelijk de sterksten te zijn in de kopgroep. Op een pittig klimmetje konden zij zichzelf onderscheiden.

 

Een uitval van Rolland werd gecounterd, waarna de Franse kampioen Lapeira het uieindelijk deed met een sprint vanaf de koppositie. Niemand kwam er nog over.

 

Liam Slock nam het sprintje in de achtervolgende groep voor zijn rekening en werd knap vierde.