Noor Vidts overleefde hectische 800 meter op weg naar brons: "Wou op het scherm kijken waar de Zwitserse zat, maar ze toonden enkel Nafi"

 vr 9 augustus 2024 21:45

Na een prachtprestatie op de 800 meter pakte Noor Vidts brons in de zevenkamp. Vier jaar geleden was het net niet in Tokio, nu is het net wel in Parijs. "Het is echt fantastisch om de afgelopen 3 jaar zo af te sluiten."

In de afsluitende 800 meter liep Noor Vidts naar een dik verdiende bronzen medaille. In Tokio was het net niet, nu is het net wel in Parijs. Een breed lachende Vidts noemde het zeker tien keer fantastisch en dat was meer dan terecht.

 

"Ik ben ongelooflijk gelukkig. Het is echt zot, zeker na Tokio. Het is echt fantastisch om de afgelopen 3 jaar zo af te sluiten."

 

Het geloof in België was groot, maar wanneer begon Vidts er zelf in te geloven? "Misschien na die 45 meter in het speerwerpen. We hadden altijd gezegd dat het doel was om in Parijs 45 meter te gooien en nu gooi ik exact die afstand."

Ik wou de Zwitserse op het scherm in het oog houden, maar ze waren Nafi aan het filmen.

Noor Vidts

Ondanks het geloof in haar kunnen was de opdracht van onze landgenote niet van de poes, want ze moest nog over de Zwitserse wippen, terwijl Anna Hall jacht zou maken op Vidts. Met welk plan was ze begonnen aan haar 800 meter?


"Volg Katarina Johnson-Thompson, want zij loopt een goed tempo voor mij. En hou Anna Hall in het oog, zodat ze niet te veel voorsprong neemt. En dan moest ik ook zien dat ik een tiental meter voor de Zwitserse finishte."


"Ik heb dus ook een beetje op het scherm zitten kijken waar ze zat, maar ze waren Nafi Thiam aan het filmen en ik dacht: "Oh nee, ik zie het niet!" Maar ik denk dat ik het plan heel goed heb uitgevoerd."

De medaille van de volharding

Noor Vidts liet persoonlijke records optekenen op de 100 meter horden, in het speerwerpen en op de 800 meter. Is deze bronzen medaille voor Vidts de medaille van de volharding?

 

"Ja, ik ben altijd hard blijven werken. Niet alleen ik, ook mijn coach Fernando is blijven bijleren en blijven zoeken naar aanpassingen en verbeteringen. En ook mentaal ben ik gegroeid."

 

"Ik sta hier in een megastadion en kan nog altijd de zaken vanop training uitvoeren zonder hier te staan trillen of iets in die aard. Ik kan me blijven focussen en laat met niet doen door al het lawaai. Ik kan het zelfs gebruiken als energie."

 

Energie die ze ook leek te krijgen van alle Belgen in het stadion. "Ja, dat was echt fantastisch. Het is ook heel fijn dat mijn familie hier met een hele grote groep was. Er waren ook veel vrienden, Jorre was hier. Het is heel fijn om door zo veel mensen gesteund te worden."

 

Mensen met wie Noor Vidts haar bronzen medaille de komende uren wil vieren? "Geen flauw idee wat de komende uren gaan brengen. Ik hoop mijn familie en Jorre snel te zien, want dat is eigenlijk al lang geleden."

Gerelateerd: