ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
11010
21
Carlos Alcaraz
7010
31
Alexander Zverev
6705
4
Novak Djokovic
5560
5
Daniil Medvedev
5375
6
Andrey Rublev
4700
7
Taylor Fritz
4060
8
Hubert Hurkacz
4060
9
Casper Ruud
3965
10
Grigor Dimitrov
3840

Servisch president Vucic belooft Novak Djokovic een museum in hoofdstad Belgrado: "Attractie"

 wo 7 augustus 2024 14:03
Het museum moet in 2027 openen.
Novak Djokovic maakte in Parijs zijn golden career slam compleet.

Als alles goed gaat, zal in 2027 in de Servische hoofdstad Belgrado een museum gewijd aan Novak Djokovic geopend worden. Dat maakte president Aleksandar Vucic vandaag bekend. "Mallorca heeft een Rafael Nadal-museum. Novak is groter dan Nadal." Djokovic won in Parijs olympisch goud en verwezenlijkte zo de golden career slam.

Novak Djokovic won in zijn rijke carrière 24 grandslamtoernooien: 10x Australian Open, 3x Roland Garros, 7x Wimbledon en 4x US Open. Geen man deed beter.

Alleen die olympische titel ontbrak op het palmares van de 37-jarige tennisser. Tot afgelopen weekend. In een spannende finale versloeg de nummer 2 van de wereld nummer 3 Carlos Alcaraz na 2 tiebreaks.

Dat betekende nog een extra boost voor de plannen van de president. "We hebben net de eerste besprekingen afgerond over de bouw van het Novak Djokovic-museum, dat een nieuwe attractie voor de stad zal zijn."

"We gaan tonen wat Djokovic voor ons land heeft gedaan en tegelijkertijd toeristen aantrekken. Mallorca heeft al een Rafael Nadal-museum. Novak is groter dan Nadal." De Spanjaard won 22 grandslamtitels.

Ik mag degene zijn die de gouden medaille vasthoudt, maar ik wil dat elke Serviër weet dat ze van ons allemaal is.

Novak Djokovic

Djokovic laat geen kans voorbijgaan om de liefde voor zijn vaderland uit te drukken. Dat leidt soms ook tot controverse, zoals tijdens Roland Garros vorig jaar.

Toen zei de Serviër dat Kosovo, een voormalige Servische provincie die sinds 2008 onafhankelijk is, "het hart van Servië" is.

Ook zijn triomfboodschap op Instagram gisteren toonde het patriottisme van Djokovic: "Ik heb mijn droom - deze gouden medaille - nooit opgegeven, net zoals het Servische volk altijd in mij heeft geloofd", schreef hij.

"Ik mag degene zijn die de medaille vasthoudt, maar ik wil dat elke Serviër weet dat ze van ons allemaal is. Onze natie vertegenwoordigen is de grootste eer ter wereld."