Volgens José De Cauwer is dit nog maar het begin van "de kleine anaconda": "Ik denk dat er bij Remco nog veel kan bijkomen"

 zo 4 augustus 2024 06:15

Nadat ze van de eerste emoties bekomen waren, blikten Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer nog even terug op de ongeziene prestatie van Remco Evenepoel op deze Olympische Spelen. Maar onze commentatoren blikken ook vooruit en stellen vast dat de toekomst er best rooskleurig uitziet. 

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Karl:  "Kunnen we deze prestatie wel hoog genoeg inschatten?"

José
: "Dat hoop ik tenminste. Ik wil en zal dit moment bewaren. Hoe ik de magie ervan zal bewaren? Ik zie dit voor me. Met mijn ogen open. Voor de rest van mijn leven."

Karl: "Het is onwaarschijnlijk. Vooral omdat, als je de interviews hoort, hij het doet zoals hij het binnen de ploeg voorspeld heeft."

José
: "Vooral de manier waarop hij de koers naar zijn hand zet, is fenomenaal. Iedereen weet het. Het is geen verrassing."

"Als hij 5 seconden weg is, dan denk je: "Het zal toch niet waar zijn." En ook het peloton denkt dat volgens mij."

Karl: "Er is een wielerwet die zegt: als je in het wiel zit, kan je er moeilijk uitgereden worden. Wel, Evenepoel tart alle wielerwetten." 

José
: "Hij heeft sowieso het voordeel van de aerodynamica. Maar dan nog.
Probeer maar eens een wielertoerist uit het wiel te rijden."

"Evenepoel doet het heel langzaam. Zoals pa Evenepoel het zei: "Hij knijpt ze dood." Zoals een kleine anaconda. Versmachtend."

Vooral de manier waarop hij de koers naar zijn hand zet, is fenomenaal. Iedereen weet het. Het is geen verrassing.

José De Cauwer
Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Karl: "Opvallend feit: er had iemand zijn andere gouden medaille meegepakt “voor het geval dat”."

 

José: "Zou dit met voorbedachten rade zijn? Er is in elk geval toch rekening mee gehouden. Anders lag die medaille nog in België, hoor." 

 

"Hij had het voorspeld, net zoals op het WK in Wollongong. Ook daar zei hij dat hij na enkele dagen nog beter was dan in het begin."

 

"Vooral het ogenschijnlijke gemak waarmee hij dit doet. Wegrijden, versnellen en anderhalve minuut pakken zonder die lekke band. Zomaar." 

 

Karl: "We mogen niet vergeten welk werk eraan vooraf ging door entourage, de Belgische ploeg, het hele team." 

 

José: "Ik zou in de eerste plaats zijn eigen ploeg en zijn eigen entourage nemen. Met daarbij zijn vrouw en zijn familie. Er is tenslotte al heel veel gebeurd in die korte tijd dat hij renner is."

 

"En dan uiteraard de opvang van de Belgische ploeg, met inbreng van eigen personeel en eigen verzorger. Wat echt een goede zaak is."

 

"Rani Rosius zei nog dat ze haar eigen verzorger of trainer niet mocht meepakken. Volgens mij gaat dit een en ander doen veranderen." 

Men zegt wel eens dat er niet veel meer kan bijkomen. Wel, ik denk dat er bij Remco nog wel veel kan bijkomen. Al was het maar aan ervaring. 

José De Cauwer
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Karl: "Hij is 24 jaar. Hij moet nieuwe doelen gaan stellen..."

 

José: "Hij heeft de Ronde van Spanje gewonnen. En als je die kan winnen, dan kan je de Ronde van Italië ook winnen. Dan is dat ene doel daar nog: de Tour."

 

"Waarom zou dat niet kunnen? Pogacar en Vingegaard gaan ook niet elke keer in dezelfde conditie zijn." 

 

"Men zegt wel eens dat er bij Remco niet veel meer kan bijkomen. Wel, ik denk dat er bij Remco wel nog veel kan bijkomen. Al was het maar aan ervaring. Op het EK in Italië enkele jaren geleden koerste hij nog naïef. Die naïviteit is allemaal weg, hé." 

 

"Die kilo’s die eraf gingen in aanloop naar de Tour, gingen er vrij snel af. Elke eendagskoers kan hij sowieso winnen met de nodige voorbereiding."

"Dat andere verhaal komt sowieso. Daar zal hij op zijn manier naar toeleven. Je weet, als hij zich een doel stelt…"

Gerelateerd: