Ben O'Connor keert terug naar Australië bij Team Jayco AlUla: "Altijd al mijn idee geweest"

 do 1 augustus 2024 12:30
" "
O'Connor reed 4 jaar voor het AG2R-team, goed voor een 4e plek in de Tour en de Giro.

De Australische klimmer Ben O'Connor is aan zijn laatste maanden in Franse loondienst bij Decathlon-AG2R La Mondiale bezig. De 28-jarige Australiër keert terug naar de heimat en tekende voor 2025 en 2026 voor Team Jayco AlUla, waar hij het gat van Simon Yates moet vullen.

Ben O'Connor reed zijn hele profcarrière in het buitenland. Hij begon in 2017 bij de Zuid-Afrikaanse formatie Team Dimension Data, dat hij na 4 jaar inruilde voor AG2R.

Na opnieuw 4 jaar begint de vierde van de afgelopen Giro aan een nieuw hoofdstuk. O'Connor wordt de nieuwe klassementsman voor de grote rondes bij het Australische team. Hij is de vervanger van Simon Yates, die naar Visma-Lease a Bike trekt.

"Dit idee zal altijd al in mijn hoofd: als Australiër koersen en winnen voor een Australisch team", vertelde de vierde van Tour 2021 en van de Giro 2024. "Het is dan wel niet Team Australia, maar dat ik het enige Australische WorldTour-team vertegenwoordig, geeft me wel datzelfde gevoel. Dat ik opgewonden ben, is een understatement."

"Ik wil agressief en consistent blijven rijden en hopelijk op een dag mijn top 4-plaatsen in de grote rondes omruilen in podiumplaatsen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.