Simone Biles is weer helemaal terug van weggeweest: "Ik gok op drie extra individuele titels voor haar"

 do 1 augustus 2024 12:22
Simone Biles.

De sterren lijken gunstig te staan voor Simone Biles om nog eens de uitblinkster te worden van een olympisch toernooi. Met het Amerikaans kwartet is het teamgoud al binnen, en er kan nog (veel) meer volgen. Met vandaag de de allroundcompetitie als eerstvolgend doel. "Het zal heel lang duren voor we iemand van hetzelfde kaliber zien", zegt ex-turner Denis Goossens in Paris by Night. 

Vandaag kan Simone Biles haar iconische status nog wat opblinken in de allroundfinale. Het zou een tweede stap zijn om het kwartet aan gouden medailles uit Rio (team, allround, grond en sprong) te evenaren. 

 

Daarvoor moest ze van diep komen. De Spelen in Tokio draaiden uit op een lichte ontgoocheling met 'slechts' zilver en brons. Nu is ze helemaal terug. 

 

"Als ze terug is, dan is ze terug. Dan is ze gewoon opnieuw Simone Biles op het allerhoogste niveau", ziet Denis Goossens, co-commentator bij het turnen. "De druk die zij gevoeld heeft, is ongeëvenaard."

 

"De voorbije jaren heeft ze hard gewerkt om Tokio achter zich te laten. Nu is het tijd dat de rest van de wereld dat ook doet. Dat toont Biles hier."

Het zal heel lang duren voor we iemand van hetzelfde kaliber zien. 

Denis Goossens

Elke oefening van Biles lijkt ook weer als vanouds te zijn. "Op de vloer springt ze een meter hoger dan de concurrentie. Ze kan er een extra schroef bij doen en zelfs in gestrekte positie."

 

Zo flirt de Amerikaanse turnster met de limieten. "Overal is ze een tikkeltje beter. Het zal  heel lang duren voor we iemand van hetzelfde kaliber zien."

 

Het respect voor Biles gaat breder dan die van de ex-turner. "Ik zie mezelf dat niet doen, ik ben dan ook geen turner", grapt voormalig zwemkampioen Fred Deburghgraeve. 

 

Terug naar de competitie dan, want wat is mogelijk voor Biles? "Allround lijkt ze te gaan winnen. De sprong zal daar normaal gezien bijkomen, want ze heeft haar eigen sprong en de hoogste moeilijkheid."

 

"De vloer is natuurlijk een toestel dat heel moeilijk te voorspellen is. Een stapje hier of daar, dan kan het snel aandikken. Laat ons gokken op drie", besluit Goossens. 

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza
Gerelateerd: