Gaat Evenepoel op monumentenjacht? Lefevere wil "hem Milaan-Sanremo en Ronde van Vlaanderen laten ontdekken"

 ma 29 juli 2024 13:57
In de Ronde van Frankrijk werd Evenepoel 3e en won hij de witte trui voor beste jongere.

Strive for five komt plots in beeld bij Remco Evenepoel. De kersverse olympische kampioen tijdrijden lijkt naast Luik-Bastenaken-Luik nog wat monumenten aan zijn palmares te willen toevoegen. "Het idee is om hem Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen te laten ontdekken", deelt Patrick Lefevere in La Dernière Heure.

Remco Evenepoel heeft nog maar net olympisch goud in het tijdrijden veroverd en staat zaterdag als een van de grote favorieten aan start van de wegrit.

Maar toch wordt er nu al gekeken naar de toekomst, want de honger van Evenepoel en Soudal - Quick Step raakt niet gestild.

 

In La Dernière Heure kondigt Patrick Lefevere aan dat Evenepoel volgend jaar wat meer voorjaarskoersen zal rijden. En niet zomaar de eerste de beste.

"Het idee is om Remco Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen te laten ontdekken", deelt de sterke man. "Hij zal ook ofwel Parijs-Nice ofwel de Tirreno-Adriatico rijden."

 

"Daarna zal hij een koers rijden om de Ronde van Vlaanderen voor te bereiden. Dat zal Dwars door Vlaanderen of de E3 worden."

Ook Luik-Bastenaken-Luik staat normaal gezien op het programma van Evenepoel, waar hij al 2 keer kon winnen. Daarna zal de focus op de Tour de France liggen.

 

Maar eerst lijkt de aerokogel van Schepdaal op monumentenjacht te gaan.

Gerelateerd: