Toptalent Jan Christen (20) schudt iedereen af en knalt solo naar winst in de Prueba Villafranca

 do 25 juli 2024 16:33
Jan Christen bolde solo over de streep in Spanje.

Jan Christen (UAE Team Emirates) heeft in de Prueba Villafranca zijn derde profzege geboekt. De jonge Zwitser kwam na 165 kilometer solo aan in de Baskische gemeente Ordizia. De Italiaan Vincenzo Albanese won even later de sprint in de achtervolgende groep, voor thuisrijder Pau Miquel.

Met 5 beklimmingen van de Alto de Abaltzisketa (3,1 km aan 7,3%) lag in het Spaanse Baskenland voldoende ruimte om de tegenstand af te matten.

 

De vroege vlucht met Thomas De Gendt, Rémi Cavagna en Rory Townsend was al even gegrepen en dus rook de jonge Jan Christen op de laatste beklimming van de dag zijn kans.

 

De Zwitser trok stevig door en schudde uiteindelijk ook de Ecuadoraan Jefferson Cepeda van Caja Rural - Seguros RGA af. Na een solo van 10 kilometer hield Christen aan de streep 22 seconden over en greep hij in zijn eerste profjaar al zijn 3e overwinning.

 

Eerder won het talent van UAE Team Emirates al een etappe in de Ronde van de Abruzzen en de Giro dell'Appennino.

 

In de achtervolgende groep won de Italiaan Vincenzo Albanese de spurt, voor Pau Miquel. Sylvain Moniquet strandde als beste Belg op plek 24.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.