Belgische Super Cup
speeldag 1

Club Brugge trekt zich op aan sterke slotfase: "Maar die eerste 60 minuten baren mij wel zorgen"

 za 20 juli 2024 23:08
Club Brugge greep naast de Supercup.

Een valse start. Club Brugge greep in eigen huis naast de Supercup na een flauwe eerste helft. Toch zorgde een sterk slot nog bijna voor de ommekeer. "We hadden de gelijkmaker zeker verdiend", vond Hans Vanaken. "Maar die eerste 60 minuten stemmen mij ontevreden", counterde coach Nicky Hayen.

Niet de gedroomde start voor Club Brugge. In het eigen Jan Breydelstadion legde blauw-zwart een povere eerste helft op de mat en meteen na rust slikte het al de beslissende tweede treffer van Union.

 

"De eerste helft was te weinig van ons", wist ook Hans Vanaken. "Het is niet dat we weggespeeld werden, maar we werden wat gepakt op intensiteit."

 

Iets waar coach Hayen het duidelijk mee eens was. "Ik zou het zelfs 60/30 verdelen", stelde hij. "De eerste 60 minuten waren we niet op de afspraak. Dat stemt mij ontevreden."

 

"Dan komen we 0-2 achter en schieten we plots wel wakker. Op dat moment tonen we wél het echte beeld van Club Brugge. Sneller spel, veel diepgang, kansen creëren en dominant voetbal. Maar daar mag je geen 60 minuten mee wachten."

 

Tevreden was de trainer dan ook niet. "De pressing was te laks, het tempo aan de bal te traag en er was te weinig dynamiek. Die eerste 60 minuten baren mij zorgen. Maar de laatste 30 totaal niet en dat is ook de boodschap die ik in de kleedkamer heb meegegeven."

 

"Tegen KV Mechelen mogen we alvast niet beginnen zoals vandaag, want dan gaan we ook problemen hebben", keek Hayen al vooruit naar de eerste competitiewedstrijd.

Als je op achterstand komt tegen Union, weet je dat ze een lastig blok vormen.

Hans Vanaken

In de tweede helft draaide het een pak vlotter bij de West-Vlamingen. "Onze reactie in helft 2 was echt goed", opperde Vanaken.

 

"We konden eindelijk druk zetten, het was gewoon wat opletten voor hun counters. Ik denk dat we de gelijkmaker zeker verdiend hadden. We hebben er alles aan gedaan om te winnen. Maar als je op achterstand komt tegen Union, weet je dat ze een lastig blok vormen."

 

Toch maakte invaller Romeo Vermant in het slot nog een goeie indruk tegen dat blok.

 

"Het was niet makkelijk, want mijn invalbeurt was niet zo lang", deed hij zijn verhaal. "Maar ik heb gespeeld zoals ik mezelf ken: altijd vol gas geven."

 

"Ik leverde uiteindelijk ook een goeie bal af waar indirect de 1-2 van komt", klopte hij zich op de borst. "Maar je verliest 1-2 en dat is zuur. Al waren zij wel efficiënter en hebben ze gewoon meer kansen gecreëerd."

 

"Ik wil dit seizoen proberen om de eerste spits te worden", gaf Vermant nog mee. "Het zal niet makkelijk worden, maar ik ga de strijd aan. De coach weet dat het niet altijd nodig is om miljoenen te betalen voor spelers."

Gerelateerd: