Een vleugje WNBA om de Cats nóg beter te maken? Julie Vanloo is back in town: "Heb alle wedstrijden gezien"

 wo 17 juli 2024 08:25
Julie Vanloo
Belgian Cat Julie Vanloo mag terugblikken op een geslaagd debuut in de Verenigde Staten.

De Belgian Cats waren al goed op dreef en nu komt Julie Vanloo ook nog eens overgevlogen uit de States. Wat gaat dat geven op de Spelen en hoe loopt het voor Vanloo in de VS? "Ze zeiden al "little bitch" na een score", grijnst ze.

Julie Vanloo is terug in het land. Maar voor ze aansluit bij de Cats, komt ze enkele dagen op adem.

 

Geen overbodige luxe, want begin deze week stond ze in Washington nog op het parket. Hoe kijkt Vanloo terug op haar eerste maanden in de VS?

 

"De aanpassingsperiode verliep erg vlot", antwoordt ze. "Ik had ook al vaak tegen de Verenigde Staten gespeeld en volgde de competitie al erg lang. Ik wist dus wel waaraan ik me kon verwachten. Het was vooral wennen aan het tempo in de wedstrijden en aan de trainingsarbeid."

 

In de WNBA heeft Vanloo extra ervaring en vertrouwen getankt.

 

"Het spel is er ook erg fysiek en het gaat er vaak hard aan toe", weet ze nu. "Je merkt ook wel dat je tegen sterke karakters speelt. Zo wordt er ook veel aan trash talk gedaan. Op dat vlak is het wel een aparte competitie."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo ging Vanloo al in de clinch met superster Caitlin Clark. "Er zijn al veel ergere dingen gebeurd, maar omdat het Caitlin Clark is, wordt dat uiteraard vanuit 26 hoeken gefilmd. Het werd allemaal wat opgeblazen."

 

Er worden dus ergere dingen gezegd. "Tegen Vegas scoorde een speelster tegen mij, waarna ze zei: "Get off me, you little bitch." De jongere Julie zat dan misschien op haar paard, maar ik blijf er rustig onder. Dat was ook zo na die duw van Caitlin Clark."

 

De Washington Mystics worden even on hold gezet, want het is tijd voor de Belgian Cats. Heeft Julie Vanloo veel meegekregen van de oefenwedstrijden?

 

"Ja, ik heb alle wedstrijden gezien. Gelukkig kwam het qua timing altijd goed uit met de trainingen in de VS."

Ik wil altijd beter doen dan de vorige keer. Opnieuw kwartfinales zou een ontgoocheling zijn.

Julie Vanloo over haar ambities voor de Spelen

Ook zonder Julie Vanloo draaide het vlot bij de Cats. "Ik ben heel tevreden, ze doen het supergoed", reageert ze.

 

"Sommige meisjes nemen ook hun verantwoordelijkheid nu er andere speelsters niet bij zijn en dat vind ik heel positief voor de Cats. Zo doet iedereen meer ervaring op en dat maakt onze ploeg alleen maar sterker."

 

De waarde van de oefenwedstrijden inschatten, vindt Vanloo moeilijk. "Al die ploegen zijn totaal nog niet compleet, maar wij ook niet. Ik denk dat de Cats veel vertrouwen halen uit de afgelopen oefenwedstrijden, ook omdat de twee Julies er nog niet bij zijn."

 

Wat gaat dat dan geven in Parijs, mét Julie Allemand én Julie Vanloo?

 

"Ik zeg altijd dat ik beter wil doen dan de vorig keer, zoals we dat al deden op het EK", antwoordt Vanloo.

 

"Het zou sowieso een ontgoocheling zijn als we op de Olympische Spelen weer stranden in de groepsfase of de kwartfinales. Hopelijk kunnen we spelen voor een medaille, dat zou mooi zijn."

Kan Vanloo spioneren in de VS of wordt ze bespioneerd?

In de Verenigde Staten speelt veel schoon volk dat ook op de Spelen de lakens zal uitdelen. Kan Julie Vanloo wat inside-informatie doorspelen aan de Cats?

 

"Ik heb met Aaliyah Edwards en Jade Melbourne een Canadese en een Australische in mijn team zitten, dus ik kan veel lospeuteren", lacht Vanloo.

 

"Nee, ik denk dat het eerder omgekeerd zal zijn. De general manager in Washington is de assistent-coach bij de VS. Zijn scoutingrapport over mij zal volledig en correct zijn ingevuld."

Op de Olympische Spelen zijn de Belgian Cats ingedeeld in groep C. Op 29 juli openen ze tegen Duitsland, daarna volgen wedstrijden tegen de Verenigde Staten (1 augustus) en Japan (4 augustus). De poulewedstrijden vinden plaats in Rijsel, dichtbij huis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: