Europees Kampioenschap
speeldag 1

Frans topschutter zegt adieu: Giroud zwaait af bij Les Bleus

 ma 15 juli 2024 22:12
Olivier Giroud baalt na de verloren halve finale tegen Spanje.
Een nederlaag tegen Europees kampioen Spanje is het laatste wapenfeit van Giroud voor de nationale ploeg.

Olivier Giroud houdt het voor bekeken als Frans international. De 37-jarige spits werd wereldkampioen met Frankrijk en kroonde zich tot topschutter aller tijden voor zijn land. Op het EK verloor Giroud met Frankrijk in de halve finales van Spanje.

Straffer dan Karim Benzema, Michel Platini en Thierry Henry. Op zijn 37e neemt Olivier Giroud als Frans topschutter afscheid van de nationale ploeg.

 

De laatste kleine club die kampioen speelde in Frankrijk? Montpellier in het seizoen 2011/12. Drie keer raden wie er in de spits stond van die verrassende kampioenenploeg. Inderdaad, Olivier Giroud.

 

Giroud was een van de exponenten van Montpellier en dat leverde hem zijn eerste interlands op, toen nog onder bondscoach Laurent Blanc. Tegen de VS en de Rode Duivels mocht hij invallen, in zijn derde interland stond hij in de basis.

 

Die basisplaats, tegen grootmacht Duitsland, leverde ook een eerste interlanddoelpunt op voor Giroud. Niemand die toen durfde denken dat die lange snaak 12 jaar later Frans topschutter aller tijden zou zijn.

Ik draag het Franse team voor altijd in mijn hart. Het is mijn grootste trots en dierbaarste herinnering.

Olivier Giroud

In 137 interlands liet Giroud de netten niet minder dan 57 keer trillen, waaronder 8 keer op EK's en WK's. Daarin speelde hij ook 3 finales, waarvan hij enkel de WK-finale in 2018 kon winnen.

 

"Het gevreesde moment is aangebroken: het moment om afscheid te nemen van het Franse team," opende Giroud zijn grote nieuws op sociale media. "Dertien jaar heb ik het Franse team gediend. We zijn een onafscheidelijke groep vrienden geworden."

 

"Onder het toeziend oog van één man: de coach, Didier Deschamps, die ik wil bedanken voor zijn vertrouwen. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik topscorer aller tijden van Les Bleus ben geworden. Ik draag het Franse team voor altijd in mijn hart. Het is mijn grootste trots en mijn dierbaarste herinnering."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: