VIDEO - Dante Vanzeir laat nog eens van zich spreken met assist, ook Benteke opnieuw beslissend in de MLS

 zo 14 juli 2024 11:50
De assist van Dante Vanzeir volstond niet voor de zege van zijn ploeg.

In de MLS zijn vannacht opnieuw alle Belgen in actie gekomen. Terwijl Christian Benteke en Brecht Dejaegere de zege op zak staken, moesten Hugo Cuypers en Dante Vanzeir genoegen nemen met een gelijkspel. Vanzeir en Benteke waren beiden goed voor een assist.

Benteke en DC United haalden het voor eigen volk met 2-1 van Nashville. 'Big Ben' gaf met het hoofd de assist voor de eerste treffer van Dajome. De voormalige Rode Duivel speelde de hele wedstrijd en staat met veertien treffers op de tweede plaats in de topschutterslijst van de MLS.

Ook Charlotte, met Brecht Dejaegere als invaller, mocht zaterdagavond vieren. Dejaegere en co boekten een knappe 1-3-zege bij koploper Cincinnati. De ex-Gentenaar kwam op het uur op het veld.

Hugo Cuypers kwam met Chicago Fire in eigen huis dan weer niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen New York City. Bij die andere ploeg uit New York, de New York Red Bulls, gaf Dante Vanzeir nog eens een assist in het 1-1-gelijkspel bij Colorado.

Vanzeir en de NY Red Bulls staan op de vierde plaats in de Eastern Conference. Iets verderop volgt het Charlotte van Dejaegere (zesde). DC United (twaalfde) en Chicago Fire (veertiende) kamperen in de kelder van de ranglijst.

Bekijk de assists van Vanzeir en Benteke:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.