3x3-Belgen van Team Riffa halen de kwartfinales in Almaty

 za 13 juli 2024 21:11
Dennis Donkor pakt uit met een tweepunter in de wedstrijd tegen Almaty.
Dennis Donkor kroonde zich twee keer tot beste schutter van Team Riffa.

In Almaty hebben de Belgen van Team Riffa zich geplaatst voor de kwartfinales van de 3x3 WorldTour. Een overtuigende 22-11-zege tegen de Kazachse thuisploeg volstond voor een plek bij de laatste 8.

De eerste horde voor de 3x3-Belgen van Team Riffa was meteen een lastige. De Serviërs van Partizan pakten vorige week nog brons in Canada en waren erop gebrand dat kunststukje te herhalen.

 

Partizan had nog niets van zijn Canadese vorm verloren en had eerder op de dag al vlotjes afgerekend met thuisploeg Almaty (21-7). Ook onze landgenoten beten hun tanden stuk op Partizan, al konden zij met 19-14 de schade nog enigszins beperken.

 

De Kazachen van Almaty waren duidelijk het zwakke broertje en dat konden ze ook tegen Team Riffa niet verbergen. Na amper 5,5 minuten stond het 22-11 en zat de wedstrijd erop.

 

Dankzij de tweede plek in de groep boeken de 3x3-Belgen ook een ticket voor de kwartfinales in Kazachstan. Daarin nemen ze het op tegen Vienna, één van de favorieten voor de eindzege.

 

Team Riffa bestaat in Almaty uit Dennis Donkor, Jonas Foerts, Casper Augustijnen en Vic Van Oosterwyck. Bryan De Valck en Thibaut Vervoort herstellen nog van blessures.

Bekijk de zege van Team Riffa tegen Almaty: