Jan Vertonghen en Dries Mertens gaan Kings League achterna met gloednieuwe voetbalcompetitie (en jij kunt meedoen)

 wo 10 juli 2024 12:01
Jan Vertonghen en Dries Mertens
Jan Vertonghen en Dries Mertens hebben een plan.

Jan Vertonghen en Dries Mertens pakken uit met opvallend nieuws. De twee legendarische Rode Duivels stampen samen een voetbalcompetitie uit de grond: Masters of Madness. "Met een hele reeks vernieuwende en soms licht van de pot gerukte spelregels", klinkt het bij het duo. Een variant op de Kings League van Gerard Piqué, dus. Iedereen kan zich straks inschrijven voor het concept.

Een ludieke post op de sociale media van Dries Mertens kietelde maandag al de nieuwsgierigheid.

 

De publiekslieveling van Galatasaray kondigde, samen met Duivel-op-rust Jan Vertonghen, een "nieuw avontuur" aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Klokslag 12 uur vanmiddag volgde de onthulling.

 

Samen met mediabedrijven Woestijnvis en Sporthouse Group richten Vertonghen en Mertens een gloednieuwe voetbalcompetitie op: Masters of Madness.

 

"In deze volledig nieuwe competitiebeleving staan entertainment, visuele vernieuwingen, creatieve gamechangers en innovatieve spelregels centraal", klinkt het in de aankondiging.

 

"8 teams van 10 talentvolle speelsters en spelers worden gecoacht door duo's van verschillende pluimage uit de sport, media of digitale wereld."

 

"Masters of Madness is een competitie die het voetbal extra zuurstof geeft door kort, snel en entertainend te spelen op een kleiner veld. En vooral met een hele reeks vernieuwende en soms licht van de pot gerukte spelregels."

 

Het concept doet heel erg denken aan de Kings League - het geesteskind van Barça-legende en ondernemer Gerard Piqué.

 

Recent lokte een wereldwijde editie van dat toernooi Eden Hazard even uit zijn voetbalpensioen.

Eden Hazard en Celine Dept
Het concept doet heel erg denken aan de Kings League, met Eden Hazard en YouTube-ster Celine Dept.

350 kandidaten

Ongetwijfeld zullen Jan Vertonghen en Dries Mertens ook enkele straffe namen boventoveren voor hun Masters of Madness.

 

Maar de uithangborden zullen eveneens op zoek gaan naar minder bekend talent. Er wordt namelijk een zoektocht gestart naar 80 spelers (m/v/x) via www.mastersofmadness.be.

 

"Iedereen kan zich inschrijven: of je nu speelt bij een grote of kleine club, op een pleintje of helemaal alleen in de tuin", beloven ze.

 

Kandidaten moeten minstens 16 jaar oud zijn en tijdens de kerstvakantie eind december, 6 dagen beschikbaar zijn. 350 kandidaten zullen worden uitgenodigd op de selectiedagen. Inschrijven kan tot en met 18 augustus.

Aan elk talent dat het niet tot profvoetballer heeft geschopt: dit is uw kans!

Jan Vertonghen

"Dries en ik zijn erg benieuwd welke straffe speelsters en spelers zich zullen inschrijven", aldus Vertonghen. "Aan elk talent dat het niet tot profvoetballer heeft geschopt: dit is uw kans!"

 

"Tijdens de selectiedagen zullen we de kandidaten uitdagen met allerlei testen om ons te overtuigen van hun deelname aan de competitie."

 

Mertens: "Masters of Madness is sneller en eigentijdser dan alle bestaande voetbalcompetities. Jan en ik willen met deze nieuwe competitie het verschil maken door entertainment op en langs het veld centraal te stellen. We hebben nieuwe spelregels verzonnen, geïnspireerd door alle mogelijke sporten en de gamingwereld."

 

De wedstrijden worden in januari en februari 2025 integraal uitgezonden op YouTube, GoPlay en Play4.

 

Haal jij je schoenen boven?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: