Europees Kampioenschap
speeldag 1

Niemand wil clash met Turkije missen: woekerprijzen tot 5.000 euro voor EK-tickets overspoelen Nederlandse markt

 za 6 juli 2024 15:04

Nederland staat te popelen voor de levendige ontmoeting met Turkije. Met een grote Turkse gemeenschap bij onze noorderburen is de kwartfinale van vanavond extra speciaal. Dus zijn mensen die er munt uit willen slaan niet veraf. Tickets gaan voor vier tot zelfs zeven (!) keer de normale prijs over de toonbank.

Nederlanders die last minute naar Berlijn willen voor de wedstrijd tegen Turkije, hebben maar best wat zakgeld op overschot. Na een speurtocht vond Algemeen Dagblad dat er onder de 400 euro niets meer te vinden is.

 

Zo is het goedkoopste kaartje op verkoopplatform Viagogo bijna 500 euro. Dat is meer dan 4 keer de prijs die via officiële kanalen te zien was. Die vaste prijzen van UEFA zagen er als volgt uit.

normale prijzen EK-tickets
Categorie 3 100 euro
Categorie 2 200 euro
Categorie 1 300 euro
Prime tickets 700 euro

Wat blijkt? De duizenden tickets die via online platformen worden aangeboden, komen nauwelijks in de buurt van die standaardprijzen.

 

Voor de laatste betere plekjes moeten Nederlandse en Turkse fans zelfs tot 5.000 euro overhebben. Wie goed kan rekenen: dat is een zevenvoud van de duurste tickets.

 

Zelfs met zo'n ticket op zak kan een supporter evenwel niet op beide oren slapen. De UEFA waarschuwt dat je enkel met geautoriseerde digitale tickets het stadion in Berlijn binnenstapt. Dat doet het om secundaire (illegale) verkoop tegen te gaan.

 

Wordt een illegaal ticket opgespoord, dan kan het zelfs tot een annulering leiden. 

 

Het risico - en het geld - waard?

Gerelateerd: