Rode Duivel Zeno Debast verhuist van Anderlecht naar Lissabon

 do 4 juli 2024 20:18
Zeno Debast
Zeno Debast neemt afscheid van zijn jeugdclub.

De deal is rond: Zeno Debast ruilt RSC Anderlecht voor de Portugese topclub Sporting. De 20-jarige verdediger tekent in Lissabon voor 5 seizoenen. "Ooit kom ik terug", belooft hij.

Net voor het EK werd duidelijk dat Zeno Debast naar de Portugese kampioen Sporting zou verhuizen. Enkele dagen na de uitschakeling van de Rode Duivels is de transfer officieel.

 

De centrale verdediger tekent voor 5 seizoenen in Lissabon. Volgens de Portugese media zou de deal 15,5 miljoen euro opbrengen voor Anderlecht, met de nodige bonussen zelfs 21 miljoen euro.

 

Debast heeft 13 jaar het shirt van Anderlecht gedragen. Hij begon als verlegen jongen bij de U8 van de club en doorliep alle jeugdreeksen.

 

In mei 2021 speelde Debast een eerste keer voor het A-team van Anderlecht: in de play-offs tegen Club Brugge.

 

Beetje bij beetje dwong hij zijn plaats af in het eerste elftal. Het voorbije seizoen was Debast een rots in de branding in de verdediging van Anderlecht, naast ervaren leider Jan Vertonghen.

 

Als kers op de taart droeg de jonge verdediger in zijn laatste wedstrijden de aanvoerdersband van paars-wit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ooit kom ik terug naar Anderlecht.

Zeno Debast

Zeno Debast glimt van trots als hij het over zijn tijd bij Anderlecht heeft.

 

"Mijn band met deze club is moeilijk onder woorden te brengen", reageert hij. "Anderlecht is een heel groot deel van mijn leven en dat zal altijd zo blijven."

 

"Het is dankzij de club dat ik de speler én de persoon ben geworden die ik nu ben."

 

"Ik heb mijn droom kunnen vervullen en daar zal ik deze club eeuwig dankbaar voor blijven."

 

"Het is nu tijd om een volgende stap te zetten, maar ooit kom ik terug", belooft Debast.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.