"Het wordt een heel groot feest": Nederland loopt al warm voor kwartfinale tegen Turkije

 vr 5 juli 2024 06:22
Armin Shah heeft meerdere talkshows rond voetbal in Nederland.

Terwijl de rest van Europa focust op de toppers van vanavond, wordt bij onze noorderburen al reikhalzend uitgekeken naar morgen. Dan neemt Nederland het namelijk op tegen Turkije, een wedstrijd die ongetwijfeld veel zal losmaken in het land. "Het wordt een clash", voorspelde Nederlander Armin Shah in Dat is fussball.

Er worden zaterdag geen al te zomers weer voorspeld, maar in Nederland zal de temperatuur tegen 21 uur toch flink de hoogte in gaan.

 

Dan gaat namelijk Nederland-Turkije van start op het EK, een wedstrijd waar ook Nederlander Armin Shah in onze dagelijkse voetbalshow Dat is fussball warm van wordt:

 

"Er wordt naar uitgekeken, zeker door de grote groep mensen met Turkse diaspora in Nederland. Er zijn ook 2 Turkse spelers geboren in Nederland, met Kökcü die helaas niet mag meedoen en Kadioglu."

 

"Het wordt een clash", denkt Shah. "Ze hebben vaker tegen elkaar gespeeld in kwalificaties, dat waren wedstrijden die drukbezocht waren en wat losmaakten. Nu is het eindelijk voor echt in een kwartfinale, dat wordt een heel groot feest."

Kadioglu gaat een grote stap zetten deze zomer.

Armin Shah

Orkun Kökcü mist die strijd met zijn geboorteland nadat hij een tweede gele kaart van het toernooi kreeg tegen Oostenrijk. Het leverde hem een schorsing en een grote teleurstelling op, weet Shah: 

 

"Toen hij voor Turkije koos, werd hij nog niet eens voor Nederland geselecteerd. Dat maakte heel wat los. Mensen zeiden dat hij voor zijn beurt praatte of alles te danken had aan Nederland."

 

"Ik hoopte voor hem dat hij dan zo'n wedstrijd kon meemaken, maar hij pakte helaas een tweede gele kaart. Kadioglu is een ander verhaal, hij is nog best vroeg naar Turkije gegaan. Hij speelt bij Fenerbahce, maar heeft wel nog lang voor de Nederlandse jeugdelftallen gespeeld."

 

"Die Kadioglu speelt een heel sterk toernooi", merkt Franky van der Elst op.

 

"Absoluut", bevestigt Shah. "Hij doet het als rechtspoot op linksachter, dat is niet gemakkelijk. Kadioglu gaat een grote stap maken deze zomer. Het is mooi om te zien hoe hij zich heeft ontwikkeld."

Gerelateerd: