VIDEO - "Zelfs Bruce Springsteen dacht: wat is dat hier?": comedian Erhan Demirci vertelt over taferelen na Turkse kwalificatie

 do 4 juli 2024 07:04
Demirci is op zoek naar een nieuwe toeter.

Heb jij gisterenavond ook veel getoeter gehoord in je straat? Wel, de kans dat dat uitbundige Turkse supporters waren - die de kwalificatie voor de kwartfinale op het EK vierden - is groot. Ook comedian Erhan Demirci was een van de fans die met zijn geluk geen blijf kon. "Ik denk dat ik een nieuwe toeter moet gaan zoeken", deelde hij zijn kijk op de euforie in Dat is fussball. Bekijk het fragment.

Een spectaculaire pot voetbal, twee goals van de centrale verdediger én kwalificatie voor de kwartfinale op het EK.

 

De Turken wisten met hun vreugde geen blijf na de zege tegen Oostenrijk. Heel wat mensen trokken dan ook de straat op om te vieren. Of comedian Erhan Demirci daar een van was? "Ik ben op zoek naar een nieuwe toeter", grapte hij in Dat is fussball.

 

Op het moment van de wedstrijd stond Demirci in Werchter. "Ik ben gisteren gaan kijken naar Bruce Springsteen", legde hij uit. "Maar ik stond wel de hele tijd met mijn gsm in mijn hand te kijken. Af en toe sprong ik in de lucht en dachten mensen: "Wat gebeurt hier?""

 

En ook Bruce Springsteen keek eens raar op van de moves die Demirci er bovenhaalde. "De viering van de Turken in de middencirkel na de match, die heb ik zelf op Werchter gedaan", lachte hij.

 

"Bruce Springsteen dacht: "Wat is dat daar?""

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hoe graag hij ook wil, ook de kwartfinale zal Demirci niet in het stadion kunnen volgen. "Ik denk dat er 5 miljoen Turken zijn in Duitsland die willen gaan kijken. De prijzen liggen blijkbaar al rond de 2.000 euro. Dat geld geef ik liever uit aan pintjes."

 

Toch rekent de comedian stilletjes op een goeie afloop. "De druk is nu weg bij Turkije. De kwartfinale is voor ons al fantastisch. Nu gaan we gewoon los spelen."

 

"Zonder last op de schouders kunnen we heel gevaarlijk zijn. Nederland heeft een tactiek, wij de passie", besloot hij poëtisch.

Dat is fussball
Tess Elst ontleedt samen met haar sidekick en analisten de wedstrijden van het EK voetbal en snuift de sfeer op bij de Rode Duivels.
30 afleveringen