LeBron James licht optie in contract niet, maar nieuwe deal voor 3 jaar ligt klaar

 zo 30 juni 2024 12:11
LeBron James in het shirt van de Los Angeles Lakers.
LeBron James verdedigt al sinds 2018 de kleuren van de Lakers.

Verrassing en geen verrassing in de NBA, waar LeBron James de optie op een nieuw contractjaar bij de Lakers niet licht. Intussen zou er gewerkt worden aan een nieuwe verbintenis. Krijgen we vader en zoon James dan toch samen op het parket te zien?

In 2022 zette LeBron James (39) zijn krabbel onder een tweejarig contract bij de LA Lakers, met een optie voor een derde seizoen. Die optie licht de levende basketballegende nu niet, schrijven de Amerikaanse media.

 

Daardoor laat hij niet enkel een slordige 48 miljoen euro liggen, maar ook de kans om samen met zoon Bronny op het parket te staan. Bronny James werd eerder deze week gekozen door de Lakers in de NBA Draft.

Toch hoeven de Lakers-fans niet te wanhopen. Een nieuw contract tussen LeBron James en zijn huidige team zou in de pijplijn zitten en de historische vader-zoon-combo lijkt er alsnog te gaan komen.

 

Het nieuwe contract zou de absolute recordman nog drie jaar in het paars-gele gedeelte van Los Angeles houden. Daarvoor zou James zelfs een deel van zijn salaris opgeven, zodat de Lakers hun kern voor het komende seizoen kunnen versterken.

Gerelateerd: