Oostende tegen titelverdediger in Champions League, Giants treffen mogelijk ex-coach Moors in voorronde

 wo 26 juni 2024 15:35
Oostende is als Belgische kampioen rechtstreeks geplaatst voor de poulefase van de Champions League.
Oostende is als Belgische kampioen rechtstreeks geplaatst voor de poulefase van de Champions League.

Oostende zal het in de groepsfase van de Champions League onder meer opnemen tegen titelverdediger Malaga. Dat is duidelijk geworden na de loting, woensdag in het Zwitserse Mies. Voor de Antwerp Giants wacht een loodzware klus in de kwalificaties.

Oostende werd bij de loting ingedeeld in groep B en treft daarin onder meer de Spaanse topper Malaga, afgelopen seizoen de winnaar van de Champions League. De Belgische kampioen neemt het ook op tegen Kings Szczecin uit Polen. De 3e tegenstander van de kustploeg komt uit de kwalificaties.

 

In die CL-voorronde proberen ook de Antwerp Giants een ticket te bemachtigen voor de poulefase. De Belgische vicekampioen moet het in eerste instantie opnemen tegen Andorra. Bij winst wacht het Bonn van voormalig Giants-coach Roel Moors.

 

Mocht Antwerp erin slagen om zich te plaatsen voor de groepsfase dan komt het terecht in poule E, samen met AEK (Gri), Riga (Let) en Maccabi Ramat Gan (Isr).

 

De kwalificaties voor het het hoofdtoernooi worden in september afgewerkt. De poulefase van de Champions League start op 1 oktober.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.