Alaphilippe snelt met jonge roedel naar tweede plaats in Slovakije

 wo 26 juni 2024 20:57
Julian Alaphilippe
Vorige maand kwam Julian Alaphilippe boven water met ritwinst in de Ronde van Italië.

Julian Alaphilippe komt zaterdag niet aan de start van de Tour, als alternatief rijdt hij de Ronde van Slovakije. Die is hij begonnen met een tweede plaats in de ploegentijdrit. De Australiërs van Jayco-AlUla wonnen de opener tegen de klok.

De deelnemers in Slovakije kregen 28,8 biljartvlakke kilometers in en rond Dunajska Streda voorgeschoteld. De teams van 7 renners moesten minstens met z'n vieren finishen.

 

Julian Alaphilippe (32) reed over de streep met de jonge wolven Gil Gelders (21), Warre Vangheluwe (22) en Pepijn Reinderink (22). Ze moesten 25 seconden toegeven op dagwinnaar Jayco-AIuIa.

 

Lotto-Dstny reed naar de 4e tijd van de dag, op 50 tellen van de Australiërs. Jenno Berckmoes, Logan Currie, Arjen Livyns en Sylvain Moniquet reden samen over de finish.

uitslag ploegentijdrit Ronde van Slovakije (2.1)
1. Jayco-AIuIa (Aus) 28,8 km in 31'43"
2. Soudal-Quick Step op 25"
3. Q36.5 Cycling Team (Zwi) 36"
4. Lotto-Dstny 50"
5. Cofidis (Fra) 1'23"
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Ronde van Slovakije telt 5 ritten. Morgen staat het peloton voor een tocht van 192 kilometer van Nitra naar Hlohovec.

 

Onderweg liggen 3 klimmetjes van tweede en eentje van eerste categorie. De aankomst ligt op een helling van 700 meter en 6,7 procent gemiddeld.

Gerelateerd: