MLS: Scorende Benteke krijgt rood na woede-uitbarsting, Hugo Cuypers blijft hoogvorm etaleren

zo 23 juni 2024 10:41
Een scorende Christian Benteke werd vroegtijdig naar de kant gestuurd.

Een nieuwe speeldag in de MLS, een nieuwe bestelling Belgische doelpunten. Terwijl Hugo Cuypers voor de vierde wedstrijd op rij raak trof, wist ook Christian Benteke vanop de stip te scoren. Al moest Big Ben wel vroegtijdig gaan douchen door een rechtstreekse rode kaart na hevig protest.

In de Amerikaanse voetbalcompetitie laten de Belgen zich de laatste weken allesbehalve onbetuigd.

Bij Chicago Fire heeft Hugo Cuypers (ex-Gent) de doelpuntensmaak helemaal te pakken. De aanvaller scoorde voor de  vierde week op rij, maar ging wel met 4-2 de boot in bij Orlando City. Cuypers zit ondertussen aan zeven doelpunten in negentien duels.

Ook Christian Benteke gaat het momenteel voor de wind bij DC United. De 33-jarige spits maakte tegen Houston Dynamo vanop de stip zijn veertiende doelpunt in achttien wedstrijden. Al leverde fervent protest de ex-Rode Duivel na de rust wel een rechtstreekse rode kaart op. Benteke en co verloren uiteindelijk met 1-4.

Vanzeir blijft op zoek naar doelpuntje, Dejaegere naar speelminuten

Bij de NY Red Bulls staat Dante Vanzeir dan weer al negen duels droog. De aanvaller stond wel 87 minuten tussen de lijnen tijdens de 3-0 zege tegen Toronto.

Die vierde Belg, Brecht Dejaegere, mocht twee minuten invallen bij Charlotte,dat een 0-2-zege boekte bij Philadelphia Union.

In de tussenstand van de Eastern Conference is Dante Vanzeir de beste Belg. Hij staat met de Red Bulls op de derde plaats. Brecht Dejaegere en Charlotte volgen als vierde. Onderaan vinden we het DC United van Christian Benteke (dertiende) en Chicago Fire met Hugo Cuypers (vijftiende en laatste).