ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9890
21
Novak Djokovic
8360
31
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
6905
5
Daniil Medvedev
6445
6
Andrey Rublev
4420
72
Hubert Hurkacz
4235
8
Casper Ruud
4025
92
Alex De Minaur
3830
10
Grigor Dimitrov
3750

David Goffin treedt in voetsporen van Zizou Bergs en wint grastoernooi in Ilkley

 za 22 juni 2024 17:18
David Goffin

David Goffin (ATP-109) heeft het challengertoernooi in Ilkley (Engeland) gewonnen. De 33-jarige Belg, vierde reekshoofd in Engeland, versloeg in de finale van het grastoernooi de Fransman Harold Mayot (ATP-125) met 6-4 en 6-2.

In de halve finales had David Goffin drie sets moeten zwoegen om zich te kunnen ontdoen van de Amerikaan Zachary Svajda, maar in de finale liet onze landgenoot er geen gras over groeien.

 

In een spannende eerste set tegen Harold Mayot gaven de goeie returns van Goffin uiteindelijk de doorslag: 6-4. Daarna was de veer gebroken bij de Fransman. Goffin heerste in set 2 en klaarde de klus vlot: 6-2.

 

Goffin moest in maart in de tweede kwalficatieronde voor het Masters 1.000-toernooi in Miami nog zijn meerdere erkennen in Mayot maar trok dit keer wel aan het langste eind.

 

"Het was geen makkelijke wedstrijd, want de wind maakte het moeilijk om goed te spelen", zei Goffin. "Maar ik ben kalm en geconcentreerd gebleven en het was cruciaal om de eerste set te winnen. Daarna raakte Harold gefrustreerd."

 

"Het doet veel plezier om een titel te kunnen vieren op gras. Eindelijk heb ik een grastrofee. Ik had wel al goeie resultaten behaald op gras, maar nog nooit een toernooizege."

 

Met zijn zege in Ilkley treedt Goffin in de voetsporen van Zizou Bergs, die won 2 jaar geleden het grastoernooi in Ilkley. Hij klimt ook naar de 82e plaats op de ATP-ranking. Daarmee blijft hij de op één na hoogst geplaatste Belg achter Zizou Bergs (79e plaats).

 

Ondanks die sprong op de ATP-ranking moet Goffin volgende week vol aan de bak in de kwalificaties van Wimbledon. Maar zijn prestaties in Ilkley moeten hem een boost aan vertrouwen geven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is voor Goffin al zijn negende titel in het challengercircuit, de eerste op gras. Darnaast heeft hij zes ATP-toernooien op zijn palmares. Voor Mayot is het zijn tweede verloren finale op korte tijd nadat hij in april in het Barletta ook al onderuit ging tegen de Bosniër Damir Dzumhur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.