Romain Bardet hangt in 2025 wegfiets aan de haak en maakt overstap naar gravel: "Gevoel dat ik nog wat in mijn mars heb"

 vr 21 juni 2024 16:30
Bardet was aan de slag in de afgelopen Giro.

C'est (presque) fini. Wielrenner Romain Bardet (33) heeft zijn afscheid aangekondigd van het profwielrennen op de weg. In juni 2025 zal hij met de Dauphiné zijn laatste koers op de weg rijden. Volledig stoppen doet Bardet evenwel niet. Hij zal zich nog toespitsen op het gravel, daarom verlengde hij zijn contract bij zijn ploeg met enkele maanden. 

Aan alle liedjes komt een einde, zo ook aan dat van Romain Bardet. De 33-jarige renner van DSM-Firmenich PostNL stopt volgend jaar met wegwielrennen en rijdt dit jaar dus zijn allerlaatste Tour de France in zijn thuisland. 

 

De ploeg deelde mee dat "2024 het laatste volledige seizoen van Bardet op de weg zal zijn." 

"In 2025 zal hij nog deel uitmaken van de Giro-ploeg en eindigen met de Dauphiné, een koers die hem na aan het hart ligt", klinkt het bij de ploegleiding. 

 

De Fransman stopt wel niet volledig. Hij tekende een contractverlenging van enkele maanden bij het team en zal zich richten op het gravelbiken met als hoofddoel het wereldkampioenschap van 2025 in Nice.

Enorm moeilijke beslissing, maar gevoel dat ik nog iets kan bereiken.

Romain Bardet
Bardet was eerder in zijn carrière meer een klassementsman, maar schoolde zich de laatste jaren toch meer om tot aanvaller.

"Het was een enorm moeilijke beslissing, want ik was niet zeker of ik nog wel wilde fietsen. Maar ik heb het gevoel dat ik nog iets kan bereiken met deze ploeg", klinkt het bij de 33-jarige Fransman. 

 

"Ik ben daarom ook blij dat ik nog een jaar mag blijven. Ik ga proberen iets speciaals te verwezenlijken. Ik heb er altijd van gedroomd om mijn carrière zo te kunnen beëindigen."

 

Bardet was een van de bekendste Franse renner uit het peloton van de afgelopen jaren. Hij boekte de laatste jaren vooral successen in de Tour met 3 etappezeges en werd in 2016 2e en in 2017 3e.