Vermeersch maakt na 4 maanden comeback op BK: "Voel me goed en wil echt weer koersen"

 wo 19 juni 2024 15:03
Na 4 maanden staat Florian Vermeersch voor zijn rentree op het BK.

Er is licht aan het einde van de tunnel voor Florian Vermeersch (Lotto-Dstny). Na maanden van blessureleed maakt de 25-jarige Belg zondag op het BK eindelijk zijn rentree. Ook ploegmakker Lennert Van Eetvelt maakt zijn comeback. 

Florian Vermeersch brak op 10 februari zijn linkerdijbeen bij een lelijke valpartij in de Ronde van Murcia en mocht zo een kruis maken over de voorjaarsklassiekers.

De voorbije weken bereidde de 25-jarige Oost-Vlaming zich in de Sierra Nevada in alle luwte voor op zijn rentree. En die is nu aangebroken: komende zondag staat hij aan de start van het Belgisch kampioenschap op de weg in Zottegem.

 

"Normaal was mijn terugkeer gepland voor augustus, maar ik voel me goed en wil echt weer koersen", aldus Vermeersch in een mededeling van zijn team. 

Na het Belgisch kampioenschap zal het waarschijnlijk even duren voordat ik weer koers.

Florian Vermeersch

"Na het BK zal het waarschijnlijk even duren voordat ik weer koers, want tijdens de Tour staan er weinig andere wedstrijden gepland. Ik zal dus vooral proberen te genieten van komend weekend."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Van Eetvelt keer terug: "Ik start zonder verwachtingen"

Er is nog reden tot vieren bij Lotto-Dstny, want ook Lennert Van Eetvelt keert terug na meerdere blessures.

 

De 22-jarige Belg was de revelatie in de openingsmaanden met de eindzege in de UAE Tour en winst in de Trofeo Serra Tramunta, maar kreeg na de Strade Bianche te kampen met knieproblemen. Eind mei werd hij dan nog eens aangereden op zijn eerste lange training sinds zijn blessure. 

 

Maar ook voor hem komt er nu een einde aan de ellende. Van Eetvelt staat morgen al aan de start van het BK tijdrijden in Binche en zal zondag ook deel uitmaken van de ploeg bij het BK op de weg.

 

"Morgen start ik zonder verwachtingen", aldus Van Eetvelt. "Het zal vooral goed voelen om weer bij mijn ploeggenoten in de bus te zitten en een startnummer op te spelden."