UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

Rode Duivels mogen in september niet tegen Israël spelen in Koning Boudewijnstadion: "Contact met andere steden"

 wo 19 juni 2024 10:17

De stad Brussel heeft na "een zorgvuldige analyse" beslist dat de Nations League-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Israël niet kan plaatsvinden in het Koning Boudewijnstadion. "De humanitaire en veiligheidssituatie in Gaza maken het onmogelijk", klinkt het. De voetbalbond werkt aan een oplossing.

De Belgische voetbalbond had al besloten om voorlopig geen tickets beschikbaar te stellen voor de thuiswedstrijd tegen Israël in de Nations League op 6 september. 

 

Nu grijpt ook de stad Brussel in. De Brusselse autoriteiten vinden het risico te groot, gezien de oorlog tussen Israël en Hamas, om de wedstrijd te laten plaatsvinden in het Koning Boudewijnstadion.

 

"Gezien de dramatische situatie in het Midden-Oosten acht het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Brussel het onmogelijk om een zeer risicovolle wedstrijd op haar grondgebied te organiseren", klinkt het in een mededeling. 

 

"Na een zorgvuldige en diepgaande analyse moeten we vaststellen dat een dergelijke wedstrijd in onze hoofdstad in deze bijzonder onrustige tijden ongetwijfeld zal leiden tot grote betogingen en tegendemonstraties"

 

"Daardoor zal de veiligheid van de toeschouwers, de spelers, de Brusselaars en onze politiediensten in het gedrang komen."

 

In februari speelde AA Gent ook al achter gesloten deuren tegen het Israëlische Maccabi Haifa, omdat de politiediensten vreesden voor ernstige rellen door de oorlog in Gaza.

We zoeken naar een oplossing om de thuiswedstrijd tegen Israël te kunnen spelen.

KBVB

KBVB: "Betreuren beslissing, contact met andere steden", niet in Leuven

De Belgische voetbalbond reageerde in een kort communiqué op het nieuwsbericht.

"Supporters geven onze spelers steeds een duwtje in de rug, we spelen onze thuiswedstrijden dan ook graag in een enthousiast Koning Boudewijnstadion. We begrijpen – en delen – evenwel de bezorgdheid rond de situatie in Israël en Palestina, en de gevolgen op de veiligheid."

"We wisten dus dat de thuiswedstrijd tegen Israël naar alle waarschijnlijkheid zonder publiek zou worden gespeeld, en hadden dat aanvaard. Veiligheid gaat voor, altijd."

"We betreuren echter de beslissing van de stad Brussel – die nochtans veel ervaring heeft met het organiseren van grote evenementen – om de wedstrijd helemaal niet te laten doorgaan in onze thuishaven."

"We zoeken naar een oplossing om de thuiswedstrijd tegen Israël te kunnen spelen.  Er is al informeel contact geweest met een aantal steden die UEFA-gewijs in aanmerking komen, maar we wachten nog op formeel contact of we kunnen spelen." Allicht zal dat dan wel zonder publiek zijn.

Ondertussen heeft de burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani laten weten dat de wedstrijd niet in Leuven mag gespeeld worden uit veiligheidsoverwegingen.

Gerelateerd: