Ga naar de inhoud

KAA Gent moet naar Faeröer of Letland in tweede voorronde Conference League

 wo 19 juni 2024 14:33
" "
KAA Gent verdiende zijn Europees ticket als winnaar van de Europe Play-offs in een barrage tegen Genk.

KAA Gent moet nog even wachten tot het zijn opponent kent in de tweede voorronde van de Conference League. Vikingur uit de Faeröer en FK Liepaja maken in de eerste voorronde onder elkaar uit wie Gent mag bekampen.

KAA Gent ging als reekshoofd in Groep 7 in de bokaal in UEFA-hoofdzetel Nyon. Geen Vaduz (Lie) of Brøndby (Den) dus, maar wel kansen op Tromsø (Noo) of St Patrick's Athletic (Ier).

Maar het werd dus de winnaar van de ontmoeting tussen Vikingur, de vicekampioen van de Faeröer en FK Liepaja, de vijfde van de Letse competitie.

Gent speelt eerst thuis op 25 juli, de terugmatch is op 1 augustus op verplaatsing.

Gent verdiende zijn Europese ticket in de allerlaatste match van het voorbije seizoen: de winnaar van de Europe Play-offs speelde tegen de vijfde van de Champions' Play-offs. Gent won in Genk met 0-1.

Opmerkelijk detail: het was de laatste match van Hein Vanhaezebrouck als coach van Gent, dat volgend seizoen geleid wordt door Wouter Vrancken. Sinds dat nieuws bekend raakte, was Vrancken geen coach meer in Limburg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: